Politică

PLATFORMA DEMNITATE ȘI ADEVĂR EXPRIMĂ SUSȚINERE FAȚĂ DE CONGRESUL AUTORITĂȚILOR LOCALE DIN MOLDOVA

16 august, 2017

„Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr” (DA) este îngrijorată de modul în care regimul cleptocratic atacă repetat, în mod suburban și josnic Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM), unica organizație apolitică cu influență reală la scara întregii țări”, a scris în rețelele de socializare președintele DA Andrei Năstase.

Potrivit agenției INFOTAG, politicianul consideră că liderului Partidului Democrat Vlad Plahotniuc „nu i-a fost suficientă obligarea prin șantaj a unui număr impunător de primari să adere la partidul său, deoarece el are nevoie de un control total asupra gândurilor și sufletelor celor peste 900 de primari, aleși direct de către popor, care se bucură de cel mai înalt grad de încredere a populației dintre toate autoritățile statale”.

„Majoritatea covârșitoare a acestora sunt membri CALM, unde s-a constituit și un grup de experți cu o gândire liberă și constructivă. Pe platforma de discuție a Congresului deciziile sunt luate de comun acord, deseori contravin planurilor antipopulare ale actualei guvernări”, consideră Năstase.

El a amintit că primarul orașului Orhei Ilan Șor și consilierii săi au părăsit CALM, motivându-și decizia prin faptul că Congresul s-a transformat într-un partid politic, iar contribuțiile plătite de autoritățile locale sunt folosite în mod ilegal. Potrivit lui, prin această acțiune Ilan Șor „a demonstrat încă o dată angajamentul său față de Plahotniuc”.

„Este evident, că acest pușcăriabil, nutrind o frică sălbatică de închisoare, este dispus să semneze orice autodenunț, să-și asume orice crimă, fie că e vorba de hoțiile lui Plahotniuc, fie de recunoașterea vinei pentru asasinarea lui Kennedy”, susține Năstase.

Liderul DA nu exclude faptul că în timpul cel mai apropiat „vor fi scoși la rampă și alți primari vulnerabili, obligați să părăsească demonstrativ CALM”.

Năstase a îndemnat primarii „să rămână fideli oamenilor, alegătorilor, nu unui ocupant temporar al țării”.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.