Politică

PREȘEDINTELE IGOR DODON A CONFERIT ȘEFULUI DELEGAȚIEI UE PIRKKA TAPIOLA DISTINCȚIA „ORDINUL DE ONOARE”

16 august, 2017

Miercuri, președintele Igor Dodon a conferit șefului Delegației Uniunii Europene în Moldova Pirkka Tapiola, distincția „Ordinul de Onoare” în semn „de profundă gratitudine pentru sprijinul constant acordat Moldovei în procesul de punere în aplicare a reformelor, precum și pentru eforturile susținute în promovarea valorilor democratice și activitate intensă în vederea sporirii prestigiului Moldovei pe arena internațională”.

Potrivit agenției INFOTAG, despre șeful statului a scris pe pagina sa de facebook după întrevedere cu Pirkka Tapiola cu ocazia încheierii mandatului de șef al Delegaţiei UE în Republica Moldova.

Președintele a menționat Pirkka Tapiola este unul din ambasadorii care a încercat și i-a reușit să excludă geopoliticul din relațiile RM-UE.

„Anume dumnealui, în anul 2015 a transmis la Bruxelles mesajul că Republica Moldova trebuie să se axeze pe reforme și nu pe lozinci”, a scris el.

Igor Dodon a urat succes domnului Pirkka Tapiola în noua sa funcţie de șef al Delegaţiei UE în Thailanda. Totodată, el și-a exprimat încrederea că odată cu numirea noului ambasador, dinamica pozitivă a relațiilor de colaborare va continua.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.