Politică

RENATO USATÎI: PREȘEDINTELE IGOR DODON FACE PARTE DIN SRL-UL LUI PLAHOTNIUC

22 august, 2017

Președintele Igor Dodon, care este liderul de facto al Partidului Socialiștilor, face parte din SRL-ul coordonatorului coaliției de guvernare, liderului Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc. Această declarație a fost făcută în cadrul unui interviu pentru radio „Europa Liberă” de către președintele „Partidului Nostru” (PN), primarul orașului Bălți, Renato Usatîi, care deja de un an se ascunde la Moscova de justiţia moldovenească.

Potrivit agenției INFOTAG, acesta îl consideră pe Dodon „un președinte comod”, care „sau nu are împuterniciri, sau le are prea multe”.

„Când trebuie să-i dea pe viață mandat de judecător la vreun judecător de buzunar al lui Plahotniuc, atunci el are împuterniciri, dar așa el nu le are. Cunosc foarte bine ce au ei, dar ei au două planuri, și planul acesta la ei îi stabilit din luna februarie”, a accentuat Usatîi.

„Noi ne-am înțeles că eu voi fi desemnat pentru funcţia de secretar al Consiliului Suprem de Securitate, iar dacă nu voi veni, atunci în această funcție va fi desemnată jurista foarte bine pregătită, Elena Grițco, care anterior a fost şefă de direcţie la Ministerul Justiției. Și cum procedează Dodon? Promite: „Bine, Renato, ne-am înțeles, trei luni și noi îi scoatem pe cetățeni în stradă, va ieși și opoziția dreaptă, atunci Plahotniuc sau va fugi din țară, sau noi îl trimitem după gratii pe toată viața”, a spus liderul PN.

Acesta a amintit că, odată cu întoarcerea lui Dodon la Chișinău, Plahotniuc a exclus din atribuțiile președintelui SIS și procuratura.

„Adică, Dodon a cedat toate pozițiile. Când el i-a spus lui Plahotniuc: „Să reexaminăm de urgenţă legea conducerii Consiliului de Securitate, pentru că va veni Grițco, iar cu ea nu ne vom putea înțelege și vom avea probleme”. Imediat ce Dodon a devenit Președinte, ei repejor au făcut această combinație prin parlament, puteți găsi toată informația, și au schimbat condițiile desemnării în această funcție în așa mod, ca la această funcţie să poată pretinde doar un candidat cu o experienţă de cel puțin cinci ani de activitate în structurile de forță din Moldova, care nu a făcut parte din niciun partid și nu a fost implicat politic în ultimii 10 ani. El pur și simplu ne-a dus de nas!”, a spus Usatîi, numind-ul pe Dodon „un hoț politic”.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2017.08.22 14:14 Andrea
    Renato, noi Va asteptam in Moldova!
  2. 2017.08.22 14:18 Aleh
    Renato Gheorghievici, prosto s tacoi passivnostiu mojno vipasti iz oboimi!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.