Politică

​ DE ZIUA INDEPENDENŢEI MOLDOVEI, ÎN ÎNTREAGA ŢARĂ VOR AVEA LOC UN ŞIR DE EVENIMENTE CULTURAL-ARTISTICE

25 august, 2017

Duminică, de Ziua Independenţei Moldovei, în întreaga ţară vor avea loc un şir de evenimente cultural-artistice. La Chișinău, manifestările vor începe la ora 8.30 cu depuneri de flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt și la Complexul memorial „Eternitate”.

Surse din cadrul Guvernului au relatat pentru INFOTAG că în Piața Marii Adunări Naționale din capitală va avea loc un vast program cultural-artistic, susţinut de interpreți de muzică populară, fanfare și ansambluri folclorice, colective de dansuri populare. În scenă vor evolua ansamblurile „Joc”, „Mărțișor”, orchestra „Fluieraș”, orchestra Academiei de Muzică „Big Jazz Orchestra”, orchestra fraților Advahov și alte colective artistice. Concertul se va încheia cu un recital de muzică ușoară al interpreților autohtoni și de peste hotare.

După ora 19.00, pe scenă va urca formaţia Holograf, interpretul Smiley din România şi trupa Freedom’s Boombox din SUA. Sărbătoarea se va încheia la Chişinău după miezul nopţii, cu focuri de artificii şi laser show.

La Bălţi, la concertul de sărbătoare va cânta Sofia Rotaru, interpreta rusă de şanson Irina Krug, trupa Fly Project din România şi alţi interpreţi autohtoni.

De Ziua Independenţei, la Orhei se va desfăşura în premieră un show aviatic la care vor participa cei mai buni piloţi din România. Primarul Ilan Şor va inaugura strada istorică Vasile Mahu, care a fost reabilitată, iar soţia sa, interpreta rusă Jasmin va cânta piesa „Romantica” în limba română.

Ilan Şor a promis că va decora strada principală din Orhei în stil naţional şi va amenaja în Piaţa „Vasile Lupu” Casa Mare, cu gustări tradiţionale şi cârnăciori gratuiţi pentru toţi oaspeţii. De asemenea, acolo va fi vernisată o expoziţie a meşterilor populari, iar copiii vor putea participa gratuit la masterclas-uri şi concursuri.

Lacul Orhei, care a fost recent renovat, va fi transformat într-un centru de atracții sportive, iar în parcul „Ivanos” din Orhei va avea loc o prezentare de modă și creații vestimentare ale designerilor autohtoni. Sărbătoarea se va încheia cu un concert al interpreţilor Ionel Istrati, Iuliana Beregoi, trupa Carla's Dreams şi alţii.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.08.26 14:27 Grigore
    Avem ce avem - unii vor in UE? altii vor unirea cu Rominaea, mai putin vor cu Rusia, si rest vor singuri, stau in RM!!!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.