Politică

PLATFORMA DA: PLAHOTNIUC VREA SĂ DECLANŞEZE UN RĂZBOI ÎN MOLDOVA

15 septembrie, 2017

Vladimir Plahotniuc (președintele Partidului Democrat – „I”) vrea să declanşeze un război în Moldova, consideră Partidul „Platforma Civică Demnitate și Adevăr” (DA).

Potrivit agenției INFOTAG, vineri, la o conferință de presă, liderul acestuia, Andrei Năstase, a menţionat că, „în preajma acțiunii de protest de pe 17 septembrie, Plahotniuc vrea să inspire frică cetățenilor Moldovei” şi din acest motiv împotriva DA se iau măsuri fără precedent, activiștii sunt intimidați, în casele lor și în oficiile partidului se efectuează percheziții, iar convorbirile telefonice sunt interceptate”.

„Săptămâna aceasta, susţinătorul partidului, omul de afaceri Andrei Magalu, a fost învinuit de contrabandă, iar activista Arina Spătaru a fost acuzată de construcție ilegală. În satul Coșcodeni din raionul Sângerei, Plahotniuc i-a trimis pe provocatori pentru a organiza revolte și a discredita DA”, a spus Năstase.

„Plahotniuc încearcă să declanşeze un război prin asemenea provocări. Însă Partidul DA niciodată nu va utiliza metodele lui de bandit. Sfârșitul acestui regim va putea fi pus doar prin acțiuni democratice și pașnice”, a subliniat politicianul.

Adjunctul acestuia, Alexandru Slusari, consideră că Plahotniuc „nu se va opri niciodată, presiunea lui asupra oponenților politici și cetățenilor va deveni şi mai mare”.

Liderii DA au îndemnat cetățenii să „lase frica și să iasă duminică, 17 septembrie, la protest în fața Parlamentului, „nu doar împotriva sistemului mixt de vot, dar și împotriva transformării totale a Republicii Moldova într-o țară coruptă, săracă și a fărădelegilor”.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2017.09.15 15:38 Liviu
    Dl Motpan vre in mionisterul de interne napoi?
  2. 2017.09.15 15:41 Grigore
    Sandu este cel mai important concurent electoral pentru Nastase...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.