Politică

CEC A APROBAT DESFĂȘURAREA REFERENDUMULUI DE DEMITERE A PRIMARULUI CHIŞINĂULUI DORIN CHIRTOACĂ

20 septembrie, 2017

Comisia Electorală Centrală a aprobat desfășurarea referendumului de demitere a lui Dorin Chirtoacă din funcţia de primar al Chişinăului. Potrivit agenţiei INFOTAG, CEC a acceptat hotărârea Consiliului Municipal Chişinău privind desfăşurarea referendumului pe data de 19 noiembrie. Pentru hotărâre și-au dat votul șase din opt membri ai Comisiei.

Preşedinta CEC, Alina Russu, a menţionat că perioada electorală începe cu 45 de zile până la data referendumului. CEC a votat pentru desfăşurarea referendumului, însă nu a aprobat textul întrebării care va fi scris în buletinul de vot. Textul întrebării va fi aprobat la următoarele şedinţe ale CEC. Comisia va acţiona în baza deciziei Consiliului Municipal, care a decis să întrebe dacă locuitorii Chişinăului sunt de acord cu demiterea primarului.

După publicarea hotărârii, CEC va aproba devizul de cheltuieli și va solicita Ministerului Finanțelor să aloce resursele necesare. În bugetul CEC pentru acest an nu au fost prevăzute mijloace financiare.

Decizia de organizare a referendumului a fost luată la 9 septembrie la ședința Consiliului Municipal. Hotărârea a fost votată de 26 din 51 de consilieri.

În ajun, Partidul Liberal a contestat la Curtea Constituțională hotărârea Consiliului Municipal privind desfăşurarea referendumului de demitere a primarului Dorin Chirtoacă, care este și primul vicepreședinte al PL.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.