Politică

TRAIAN BĂSESCU: SCOPUL MEU ESTE DE A REAPRINDE FLACĂRA UNIONISMULUI ÎN MOLDOVA

09 octombrie, 2017

Scopul Partidului Unității Naționale (PUN) este de a reaprinde flacăra unionismului în Moldova, a declarat președintele acestuia, fostul președinte al României, Traian Băsescu.

Potrivit agenției INFOTAG, vineri, la o conferință de presă, el a declarat că „unirea este foarte importantă pentru românii de pe ambele maluri ale Prutului, care continuă să sufere în urma consecințelor Pactului Ribbentrop-Molotov”.

„Însă experiența Germaniei, care, de asemenea, a fost separată din motive politice, demonstrează că unirea este posibilă. Mai mult decât atât, în conformitate cu Convenția de la Helsinki, modificarea frontierelor în Europa nu poate avea loc decât prin consimțământul reciproc al popoarelor. În România, majoritatea cetățenilor susțin ideile unionismului, iar în Moldova adepți sunt mulți, însă insuficienți”.

Potrivit lui, sarcina partidului este de a promova ideea unirii în Moldova.

„Activiștii noștri trebuie să le arate cetățenilor republicii ce avantaje economice și sociale poartă unirea cu România. Să le arătăm că unica cale a Moldovei spre vest, spre Uniunea Europeană, este prin București”.

Băsescu a remarcat că „este dezamăgit atât de activitatea lui Mihai Ghimpu și a Partidului Liberal, pe care s-a mizat mult, cât şi de activitatea guvernării actuale, care, în pofida faptului că se poziționează ca proeuropeni, amăgesc cetățenii republicii”.

De asemenea, el a menţionat că „PUN este un partid românesc, care activează pe teritoriul Moldovei și este sora Partidului Mișcării Populare (PMP), care face parte din Parlamentul European”.

„Sunt un politician pragmatic și înțeleg că la următoare alegeri parlamentare din Moldova, PUN are șanse mici de a câștiga un număr mare de voturi. Totuși, noi vom merge în Parlament și prin politica noastră vom direcționa Moldova spre Europa”, a conchis Băsescu.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.