Politică

JOSEPH DAUL: PARTIDUL POPULAR EUROPEAN NU ARE NIMIC COMUN CU PARTIDUL ŞOR

09 octombrie, 2017

Partidul Popular European (PPE) nu are nimic comun cu Partidul Şor şi cu vizita lui Ilan Şor la Strasbourg de săptămâna trecută. O declaraţie în acest sens a făcut preşedintele PPE, Joseph Daul, într-un interviu pentru Radio Europa Liberă.

Potrivit agenţiei INFOPTAG, el afirmă că „nu a existat nici un contact oficial sau întâlnire oficială între conducerea PPE și primarul de la Orhei”.

„Partidul Popular European nu are nimic în comun cu Ilan Şor, nici politic, și nici nu împărtășim aceleași valori ale partidului de stânga și populist al lui Şor. După ce justiția din Moldova l-a găsit vinovat de spălare de bani și fraudă bancară, Ilan Şor trebuie să-și ispășească pedeapsa pentru că a furat de la poporul moldovean. În cele din urmă, principalul beneficiar al vizitei lui Şor la Parlamentul European este coordonatorul coaliţiei de guvernare din RM, Vladimir Plahotniuc, care încearcă să discrediteze PPE pentru poziția sa intransigentă cu privire la încercările autorităților moldovene de a submina democrația din Moldova”, susţine politicianul.

Ilan Şor, condamnat în Moldova la 7,5 ani de privaţiune de libertate, fără ca sentinţa să intre în vigoare, a mers pe 4 octombrie în Parlamentul European. Potrivit serviciului de presă al partidului său, el s-a întâlnit cu vicepreşedinţii grupului PPE, Mairead Mcguiness şi Ramon Luis Valcarcel Siso. Subiectele principale ale dialogului au fost „colaborarea europeană și situația social-politică din Moldova”. Şor s-a întâlnit cu peste 20 de deputaţi ai Parlamentului European, reprezentanți ai diferitelor grupuri politice din Germania, Austria, Italia, Spania, Grecia, Croația, Estonia, Olanda, Slovacia, Polonia, Letonia și Marea Britanie, care au manifestat un interes deosebit în discuțiile axate pe așa numitul caz al "Furtului Miliardului”. În comunicatul Partidului Şor se menţionează că vizita a fost aprobată de instanța de judecată.

INFOTAG precizează: Omul de afaceri şi primarul oraşului Orhei, Ilan Şor, a fost arestta pe 22 iunie 2016, fiind acuzat de implicare, în anul 2014, în obţinerea unor credite în valoare de peste 5 mlrd. lei de la Banca de Economii, pe care el le-a spălat prin firme off-shore. Peste un an, el a fost condamnat la 7,5 ani de detenţie. În baza mărturiilor depuse de Şor, fostul premier Vlad Filat a fost condamnat la 9 ani de închisoare, iar omul de afaceri Veaceslav Platon – la 18 ani privaţiune de libertate.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.