Politică

PSRM PLANIFICĂ SĂ ÎNCEAPĂ SĂPTĂMÂNA ACEASTA COLECTAREA SEMNĂTURILOR PENTRU TRECEREA LA FORMA PREZIDENŢIALĂ DE GUVERNĂMÂNT

09 octombrie, 2017

Partidul Socialiştilor (PSRM) planifică să înceapă săptămâna aceasta colectarea semnăturilor pentru trecerea la forma prezidenţială de guvernământ. Potrivit agenţiei INFOTAG, decizia a fost luată vineri, la şedinţa Consiliul Republican al PSRM.

Socialiştii au luat această hotărâre în baza rezoluţiei adoptată la cele trei mitinguri de protest, care au avut loc pe 24 septembrie. Participanţii la mitinguri au sprijinit iniţiativa Preşedintelui şi condamnă intenţia coaliţiei de guvernare de a introduce în Constituţie o prevedere referitor la faptul că integrarea europeană este cursul strategic al politicii externe a ţării. Socialiştii au declarat că intenţionează să colecteze cel puţin 70% din semnăturile cetăţenilor Moldovei cu drept de vot.

Preşedintele Igor Dodon, care a participat la şedinţa Consiliul Republican al PSRM, a amintit că guvernarea a interzis desfăşurarea referendumului consultativ, iniţiat de Preşedinte pe marginea unor probleme de importanţă naţională.

„Noi, la rândul nostru, vom desfăşura acest referendum în fiecare localitate din țară, pe fiecare stradă, în fiecare curte și în fiecare casă. Împreună cu colegii din PSRM am decis ca pe 16 octombrie să începem campania naţională de colectare a semnăturilor pentru trecerea la republică prezidențială. Mulţumesc colegilor din PSRM pentru sprijinul acordat. Împreună vom învinge!”, a declarat Dodon.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2017.10.09 17:36 Galina
    Socialistii au structura in teritoriu< ce poate sa da voturi masiv la alegerile.
  2. 2017.10.09 17:44 Vasile
    Vse derjitsea v partii na Zinaide Petrovne i ee sveazeah s Putinim...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.