Politică

AUTORITĂȚILE MOLDOVEI SUNT ÎNCREZĂTOARE ÎN „SPRIJINUL POLITIC ȘI ECONOMIC DIN PARTEA UNIUNII EUROPENE”

10 octombrie, 2017

Autoritățile Moldovei sunt încrezătoare în „sprijinul politic și economic oferit în continuare din partea Uniunii Europene”. Potrivit agenţiei INFOTAG, declaraţia a fost făcută de vicepreşedintele Partidului Democrat, Sergiu Sîrbu.

El a spus că săptămâna trecută a fost în Parlamentul European, unde s-au desfășurat audieri cu privire la situația din Republica Moldova.

„Nu există vreo nouă decizie a Comisiei Europene privind suspendarea asistenței macrofinanciare pentru Moldova. Nu există absolut nicio decizie. Comisia Europeană continuă să studieze îndeplinirea condițiilor. Este absolut sigur că acești bani vor ajunge în Moldova. Acum sunt discutate probleme de ordin tehnic”, a spus Sîrbu.

El a confirmat că Guvernul a aprobat rectificările la bugetul de stat, „toate plățile sociale, proiectele de investiții și alte obligații financiare vor fi puse în aplicare pe deplin până la sfârșitul anului”.

„În prezent, nu există niciun fel de modificări în acordurile noastre cu privire la finanțare. Nu există nicio hotărâre privind suspendarea finanțării”, a reiterat Sîrbu.

El a calificat afirmaţiile pe acest subiect ca fiind „speculații”.

„Este regretabil că avem asemenea politicieni care acționează împotriva intereselor Moldovei, încercând să obţină dividende politice. Aceşti banii nu vin pentru guvernare şi nici pentru Partidul Democrat, dar pentru cetățeni. Cursul european al Republicii Moldova este ireversibil”, a spus Sîrbu.

După cum informat anterior INFOTAG, în ajun, Guvernul Moldovei a dezminţit informația că RM nu va primi în 2017 asistenţa macrofinanciară, confirmând în același timp că ajutorul va sosi abia în 2018.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.10.10 20:11 Paulina
    asta este numai voarbe goale...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.