Politică

SPEAKERUL PARLAMENTULUI RESPINGE CATEGORIC „ORICE INSINUĂRI” ÎN JURUL CONCURSULUI PENTRU FUNCŢIA DE ŞEF AL ANI

11 octombrie, 2017

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, „respinge categoric orice insinuări despre presupuse implicări în organizarea și desfășurarea concursului pentru funcția de președinte al Autorității Naționale de Integritate (ANI)”.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la un comunicat al serviciului de presă al Parlamentului, Candu afirmă că singurul obiectiv al Parlamentului este ca „ANI să devină, cât de curând, o entitate funcțională pentru asanarea sistemului și eliminarea corupției pentru urmarea cu succes a parcursului european și dezvoltarea țării”.

„Am dreptul și chiar obligația morală de a expune public poziția față de gradul de implementare a legilor. Respectiv, am declarat public că în concurs s-au înscris candidaturi slabe. Faptul că dl Teodor Cârnaț s-a autoidentificat ca fiind slab este, bănuiesc, unul din elementele de sinceritate, cu care s-a lăudat în ultimele zile. Opinia mea nu a concis cu cea a organizatorilor concursului, care i-au dat note mari, potrivit domnului Cârnaț, dar care însă nu a promovat testul de integritate. Înțeleg frustrarea dumnealui în aceste condiții”, explicat el.

Potrivit lui, guvernarea a avut nevoie de voință politică și curaj pentru votarea pachetului de integritate, inclusiv a Legii integrității, aprobată în 2017.

În aceste condiții nu pot rămâne indiferent față de funcționalitatea instrumentelor acordate pentru testarea integrității.

Speakerul Parlamentului a subliniat că, „oricât de dificilă nu ar părea sarcina de a numi o persoană cu o reputație impecabilă, cu autoritate și credibilitate pentru această funcție, el are încredere că asemenea persoane vor aplica pentru postul de președinte ANI”.

După cum a informat anterior INFOTAGA, în această săptămână, cei doi candidaţi la funcţia de şef al ANI, Victor Strătilă şi Teodor Cîrnaţ au picat testul la poligraf, care este ultima etapă a concursului. ANI va anunţa un nou concurs pentru funcţia vacantă.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.