Politică

VLAD PLAHOTNIUC FOLOSEŞTE PROCURATURA PENTRU A INTIMIDA OPONENŢII POLITICI – MIHAI GHIMPU LA APCE

12 octombrie, 2017

Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a declarat că „preşedintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, foloseşte Procuratura Generală pentru a intimida oponenţii politici”. Potrivit agenţiei INFOTAG, declaraţia a fost făcută în discursul său la sesiunea Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, care se desfăşoară în această săptămână la Strasbourg.

Ghimpu a declarat că ultimul caz este arestarea preşedintelui raionului Dubăsari, care a refuzat să adere la PDM.

„PDM, care în 2014 avea 19 deputaţi, a reușit, prin șantaj, să devină ce mai mare fracțiune parlamentară, cu 41 de deputaţi. Astăzi PDM ţine sub control peste 55 de deputaţi, patru fiind transfugi de la PL. De la 300 de primari, aleşi în 2015, astăzi au peste 600 de primari”, a subliniat Ghimpu.

El a vorbit și despre reținerile ce au avut loc în rândurile liberalilor, în principal reținerea ministrului Transporturilor, Iurie Chirinciuc, și a primarului general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă.

„Aceste arestări s-au produs din cauză că PL a refuzat să susţină unele proiecte de legi suspicioase, inclusiv votul uninominal”, a declarat liderul liberalilor.

Referindu-se la Acordul de Asociere RM-UE, Ghimpu a spus că Moldova „are legi bune, dar din păcate nu toate funcționează”. Potrivit lui, „în Republica Moldova există o justiție selectivă și părtinitoare, iar drepturile oamenilor sunt grav încălcare”.

În acest context, el a propus APCE să se implice şi să adopte o rezoluţie privind situaţia din Moldova.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.