Politică

PAS A DECLARAT CĂ ESTE DISPUS SĂ PARTICIPE LA ALEGERILE PARLAMENTARE ÎMPREUNĂ CU PLATFORMA DA

16 octombrie, 2017

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) anunţă că a decis să participe la alegerile parlamentare împreună cu Partidul Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA). Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta se arată într-un comunicat publicat pe pagina de facebook a PAS.

„Ca urmare a mai multor solicitări din partea reprezentanților presei, PAS vine cu o precizare: la ședința din 7 octombrie 2017, Consiliul Politic Național al PAS a reconfirmat disponibilitatea formațiunii noastre de a participa la următoarele alegeri parlamentare împreună cu PPDA. Am informat partenerii noștri despre faptul că suntem gata să participăm pe o listă comună”, se arată în comunicat.

PAS susţine că „mecanismul concret de formare a listei urmează a fi stabilit mai aproape de scrutin”.

În acelaşi timp, PAS a propus să fie formată o comisie comună de selectare a candidaților, cu participarea reprezentanților din societatea civilă, „pentru a ne asigura că în listă vor fi incluși cei mai potriviți și integri candidați”.

„Avem toată încrederea că vom construi un parteneriat eficient, având la bază cooperarea, onestitatea și buna înțelegere dintre ambele partide. Avem convingerea că doar prin unitatea forțelor proeuropene autentice poate fi dărâmat regimul Plahotniuc-Dodon și readusă Moldova pe calea normalității”, se arată în mesajul PAS.

Anterior, presa proguvernamentală a scris deseori că Maia Sandu nu a răspuns la propunerea liderului PPDA, Andrei Năstase, de a participa la alegerile parlamentare într-un bloc comun sau de a forma o listă comună de candidaţi.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.