Politică

PARTIDUL SOCIALIŞTILOR A ÎNCEPUT CAMPANIA PENTRU PARTICIPAREA LA REFERENDUMUL DE DEMITERE A PRIMARULUI CHIŞINĂULUI

17 octombrie, 2017

Partidul Socialiştilor (PSRM) a început campania de agitaţie pentru participarea la referendumul de demitere a primarului Chişinăului, Dorin Chirtoacă. Într-un comunicat al partidului, citat de agenţia INFOTAG, se menţionează că în capitală sunt instalate zeci de corturi unde este distribuit ziarul „Referendum” și sunt oferite informații necesare despre referendum.

„În ultimele trei zile, au fost deja repartizate mii de ziare (după ce, pe 12 octombrie, PSRM a fost înregistrat în calitate de concurent electoral – „I.”). Sute de agitatori voluntari au demarat întrevederile cu cetățenii în municipiu: în ultimul weekend au vizitat deja 300 de curți ale blocurilor de locuit din Chișinău, unde au vorbit cu locuitorii capitalei și au răspuns la întrebările acestora”, se arată în comunicat.

Socialiştii îl acuză pe Dorin Chirtoacă, care conduce capitala din 2007, de corupţie, delapidarea proprietății de stat, neglijență și neprofesionalism. Partidul Socialiștilor îndeamnă chișinăuienii „să nu fie indiferenți față de orașul lor”.

„Pe 19 noiembrie aveți șansa să votați pentru demisia lui Dorin Chirtoacă și să opriți criminalii de la putere. Pe 19 noiembrie, vă propunem să renunțați la politică, deoarece atunci când nu ne implicăm, ci doar arătăm cu degetul la politicienii de la putere, orașul nu se dezvoltă, ci este distrus”, se arată în comunicat.

După cum a informat anterior INFOTAG, Partidul Socialiştilor, care era condus de Igor Dodon înainte ca acesta să devină Preşedinte, a colectat aproape 80 mii de semnături pentru stabilirea referendumului de revocare a primarului Chişinăului. Numărul minim necesar de semnături este de 64 mii sau 10% din numărul alegătorilor din Chişinău.

Pentru a participa la campania de agitaţie pentru referendum, partidele politice trebuie să se înregistreze la Comisia Electorală Centrală. Până în prezent s-a înregistrat doar PSRM. Partidul Comuniştilor, de asemenea, a anunţat că va participa la referendum. Partidul Democrat de la Guvernare şi alte partide cu influenţă au anunţat că boicotează referendumul sau vor avea o atitudine neutră faţă de acesta, fără să desfăşoare agitaţie „pro” sau „împotriva” demiterii primarului.

Pentru ca referendumul să fie validat, este necesar ca la urne să se prezinte cel puţin o treime din alegători – circa 220 mii de locuitori ai capitalei. Pentru a-l demite pe primar, este necesar ca „pentru” să voteze 164 mii de alegători – mai mult decât au votat pentru alegerea lui în această funcţie.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.