Politică

„VOIEVOD” ŞI „URMAŞII LUI ŞTEFAN” PLEDEAZĂ PENTRU PĂSTRAREA LIMBII MOLDOVENEŞTI

17 octombrie, 2017

Mişcarea naţională „Voievod” şi mişcarea de tineret „Urmaşii lui Ştefan” condamnă iniţiativa Partidului Liberal Democrat (PLDM) de a modifica articolul 13 din Constituţie, pentru ca limba de stat în republică să se numească română, dar nu moldovenească.

În declaraţia lor, citată de agenţia INFOTAG, se menţionează că „există deplina argumentare istorică precum că în Moldova (medievală și cea contemporană), denumirea limbii vorbite de către moldoveni a fost și este „moldovenească”, indiferent de schimbările geopolitice din regiune și lichidarea statalității moldovenești în dreapta Prutului”.

În opinia organizaţiilor, „iniţiativa PLDM poartă un caracter destabilizator și populist, în contextul în care PLDM a fost un partid de guvernare care a aruncat țara în sărăcie și datorii externe, corupție și emigrație masivă. Această inițiativă este o încercare de a reveni pe scena politică prin acțiuni populiste”.

„Facem apel către forțele politice din țară și mai ales către cei care au fost sau se află la guvernare să se concentreze pe rezolvarea problemelor reale, care complică și fac viața cetățeanului de rând imposibilă în această țară. Credem că politicienii, inclusiv cei de la guvernare, trebuie să lupte cu corupția, să deschidă noi locuri de muncă și să se preocupe de creșterea salariilor, pensiilor și altor plăți sociale”, susţin activiştii civici.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2017.10.17 18:56 Irina
    Suntati bravo!
  2. 2017.10.18 10:43 Sergiu
    Limba noastră este moldovenească!
    Limba vorbită de către moldoveni a fost și este moldovenească!
    Limba română este a statului vecin - România. Sorry:)))

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.