Politică

DEPUTAT PLDM: CC S-A CONDUS DE LEGE LA EXAMINAREA SESIZĂRII PRIVIND NUMIREA MINIŞTRILOR

18 octombrie, 2017

Curtea Constituţională (CC) s-a condus de lege la examinarea sesizării privind numirea miniştrilor, consideră preşedintele fracţiunii Partidului Liberal Democrat, Tudor Deliu.

Potrivit agenţiei INFOTAG, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă la Parlament, el a spus că „Preşedintele nu poate pune veto pe candidatul la funcţia de ministru, există o procedură conform căreia prim-ministrul înaintează candidatura, iar Preşedintele o poate respinge o singură dată, dar a doua oară este obligat să-l accepte”.

„Eu sunt adeptul principiului: legea este dură, dar e lege. Putem spune chiar și că legea este rea, dar e lege. În situația actuală din Moldova, nu trebuie să ne jucăm. Președintele nu trebuie să blocheze candidatura doar pentru că el vrea aşa”, a menționat Deliu.

Deputatul consideră că decizia Curții Constituționale „este primul pas spre demiterea Președintelui Igor Dodon, deoarece Constituția prevede că șeful statului poate fi demis dacă încălcă flagrant prevederile Constituției”.

„Ieri, Curtea Constituțională a decis că Președintele a încălcat Constituția și a făcut-o în mod deliberat. Legislația prevede în această situație că pentru demitere este necesar un proiect de decizie semnat de cel puțin o treime din deputați, după care această chestiune va fi supusă la vot parlamentului. Cu sprijinul Parlamentului, în termen de 30 de zile, ar trebui să înceapă procedura de organizare a referendumului privind revocarea șefului statului”, a explicat el.

În opinia sa, după decizia CC, „mingea este pe terenul Parlamentului”.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.10.18 18:49 Stas
    DEliu ostalsea predan partii, cotoroi uje net...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.