Politică

LIDERUL PAS, MAIA SANDU, L-A INVITAT PE PREŞEDINTELE PDM, VLAD PLAHOTNIUC, LA O DEZBATERE PRIVIND PROBLEMELE DIN ÎNVĂŢĂMÂNT

19 octombrie, 2017

Președintele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, îl invită pe președintele Partidul Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, la o dezbatere publică privind problemele din domeniul învățământului.

Potrivit agenţiei INFOTAG, Maia Sandu a venit cu această invitaţie pe pagina sa de facebook după ce Plahotniuc a criticat dur reformele în domeniul învățământului, lansate în perioada când Sandu era ministru al Educaţiei.

„Dacă domnul Plahotniuc a devenit brusc mare „expert” în educație, îl invit la o dezbatere publică cu privire la problemele și soluțiile concrete ce pot fi aplicate în domeniul învățământului. Mai ales că PDM a condus Ministerul Economiei din 2009, iar starea educației depinde, în mare măsură, de starea economică a țării. Sau îi este frică, ca întotdeauna, de o discuție în fața cetățenilor? Atenționez că voi discuta cu persoana care, în mod public, coordonează toate activitățile din țară. Domnul Plahotniuc poate veni cu prompterul, dacă altfel nu poate”, a declarat liderul PAS.

După cum a informat anterior INFOTAG, marţi, Vlad Plahotniuc a criticat reformele din cadrul Ministerului Educației și a anunțat că Partidul Democrat pune moratoriu pe închiderea școlilor. Potrivit lui, reforma învățământului a fost implementată cu erori serioase, care au avut consecințe dramatice pentru zeci de localităţi – „au suferit copiii, părinții lor și mulți profesori care au rămas fără muncă”. El a atras atenția şi asupra birocratizării activității didactice, fapt ce prejudiciază calitatea pregătirii cadrelor didactice pentru lecții.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.