Politică

LIBERALII PARTICIPĂ LA REFERENDUM PENTRU A APĂRA ONOAREA ŞI DEMNITATEA PRIMARULUI CHIŞINĂULUI

23 octombrie, 2017

Partidul Liberal (PL) este nevoit să participe la referendumul de demitere a primarului Chişinăului „ pentru a apăra onoarea şi demnitatea vicepreşedintelui partidului, Dorin Chirtpacă”. Potrivit agenţiei INFOTAG, o declaraţie în acest sens a făcut, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele PL, unchiul primarului, Mihai Ghimpu.

El a spus că, având în vedere eforturile Comisiei Electorale Centrale, ale Consiliul electoral al circumscripției electorale municipale Chișinău, ale judecătorilor şi ale Curţii de Apel, partidul a depus sâmbătă, 21 octombrie, documentele de participare în calitate de concurent electoral la referendumul din 19 noiembrie şi a fost înregistrat cu succes.

„Din păcate, CEC a luat decizia bazându-se pe referendumurile de modificare a Constituţiei, potrivit căreia anume partidele politice trebuie să participe la referendum, dar nu persoana pe care unii vor să o demită. Una este când are loc procesul de modificare a Constituţiei, când partidele trebuie să-şi expună opinia, şi altceva este când primarul este acuzat de neîndeplinirea atribuţiilor”, a menţionat Ghimpu.

El a amintit că procedura referendumului a fost lansată abia din a patra încercare.

„Chirtoacă este acuzat de neîndeplinirea atribuţiilor, însă lui nu i se permite să participe la referendum. În judecată, acuzatului i se oferă posibilitatea să se apere şi să-şi prezinte poziţia, iar la noi în ţară Constituţia şi legile nu lucrează. În schimb, avem numai putere la telefon, aşa cum se întâmplă într-un stat totalitar”, a spus el.

Potrivit lui Ghimpu, motivul ascuns la referendumului este îndeplinirea promisiunii „făcute Kremlinului în timpul vizitei la Soci, pentru a pregăti capitala de alegeri şi a asigura victoria forţelor proruse în 2018”.

INFOTAG precizează: Anterior, doar Partidul Socialiştilor s-a înregistrat în cursa electorală. Partidul Comuniştilor a declarat că susţine desfăşurarea referendumului, dar comuniştii nu s-au înregistrat pentru a face agitaţie. Celelalte partide au declarat că nu vor participa la desfăşurarea referendumului.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2017.10.23 17:21 Nicolae
    PL deja nu hotareste nimic...
  2. 2017.10.23 17:24 Grigore
    Dl Ghimpu nu a dat postu sau Chirtoaca si acum are ce are - nimic.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.