Politică

PARTIDUL SOCIALIŞTILOR A FELICITAT CETĂŢENII CU PRILEJUL ÎMPLINIRII A 100 DE ANI DE LA REVOLUŢIA DIN OCTOMBRIE DIN RUSIA

03 noiembrie, 2017

Consiliul Republican al Partidului Socialist din Moldova (PSM) a felicitat cetăţenii cu ocazia împlinirii a 100 de ni de la Marea Revoluție Socialistă din Octombrie.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la textul felicitării, alături de opinia că Marea Revoluție Socialistă din Octombrie a devenit un eveniment progresiv în istoria omenirii, care a avut un impact imens asupra întregii lumi, se vorbeşte şi de un „dezastru național“ ce a dus la un război civil, la căderea Imperiului Rus.

„Decretele lui Lenin despre pace şi pământ au oferit posibilitate poporului să devină adevăratul stăpân al pământului său. După Marea Revoluție din Octombrie, statul socialist s-a îndreptat spre viitor cu pași rapizi, transformându-se dintr-o ţară agrară înapoiată în una industrializată dezvoltată, aliniindu-se marilor puteri ale lumii”, se spune în documentul citat.

Autorii consideră că istoria va judeca situaţia și, mai devreme sau mai târziu, va pune totul la locul său.

„Și primele semne de progres în această direcție sunt deja vizibile. Un exemplu în acest sens poate servi construirea socialismului în China, care, în decurs de cinci ani, şi-a majorat PIB-ul de 1,6 ori”, se arată în mesaj.

În felicitare se vorbeşte despre Republica Sovietică Socialistă Moldovenească, care a devenit o țară industrial-agrară, cu înalte baze științifice și tehnice și cu oameni ce trăiau foarte bine, cu drepturile și libertățile omului funcţionale.

„Dar ce este indus acum în creierul imatur al tinerilor? Totalitarismul, represiunea, limitarea libertăților? Oamenii umpluți cu aceste cunoștințe au doar o singură perspectivă – să stea acasă pe jumătate flămânzi sau să-și părăsească Patria pentru a face bani. Aceasta este calea capitalismului sălbatic, în care o minoritate trăiește și se îngraşă pe seama majorității covârșitoare”, se arată în mesajul de felicitare. Textul integral al acestuia este publicat pe site-ul agenţiei INFOTAG – www.infotag.md – la rubrica „Comunicate de presă“.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.11.03 18:03 Liviu
    Chiti membrii are partid, cred ca nici 300 de membrii.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.