Politică

CONSILIERII AU IGNORAT ŞEDINŢA CONSILIULUI MUNICIPAL CHIŞINĂU LA CARE A PARTICIPAT NOUL PRIMAR INTERIMAR

08 noiembrie, 2017

Prima şedinţă a Consiliului Municipal Chişinău (CMC) la care a participat noul primar interimar, Silvia Radu, planificată pentru miercuri, nu a avut loc din lipsă de cvorum.

Potrivit agenţiei INFOTAG, la şedinţă erau prezenţi doar şase din 51 de consilieri, în timp ce cele mai mari fracţiuni – a Partidului Liberal şi a Partidului Socialiştilor, care au condamnat numirea Silviei Radu în funcţie – au ignorat şedinţa CMC.

Silvia Radu a spus, în context, că, dacă reprezentanţii PL şi PSRM au o problemă personală cu numirea ei în funcţie, aceasta trebuie soluţionată conform procedurile juridice, dar nu prin blocarea şedinţei.

„Consilierii au tot dreptul să-şi exprime opinia, acesta este unul din principiile de bază ale democraţiei. Însă sunt prea multe probleme în municipiul Chișinău pentru a face spectacole politice sau de oricare alt gen. E inacceptabil ca aleşii locali să lipsească, căci ei primesc un salariu de câteva ori mai mare decât salariul mediu. Este o lipsă de disciplină și respect față de Primărie și locuitorii Chișinăului. Până acum s-au adunat peste o mie de cereri de la persoane fizice, care au trecut toate procedurile interne și așteaptă doar aprobarea Consiliului”, a spus ea.

Primarul interimar a remarcat şi întârzierile permanente ale consilierilor, astfel că şedinţele CMC încep mereu cu întârziere. Ea a îndemnat consilierii prezenţi la şedinţă să stabilească data şedinţei CMC. Consilierul Partidului Comuniştilor, Vasile Chirtoca, a propus revenirea la orarul anterior, când şedinţele se desfăşurau stabil în zilele de joi.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.