Politică

EMISIUNEA „ORA PARTIDELOR” VA FI DIFUZATĂ PE 22 NOIEMBRIE

09 noiembrie, 2017

Emisiunea „Ora partidelor” la Moldova 1 va fi difuzată pe 22 noiembrie. Anunţul a fost făcut de directorul postul de televiziune Moldova 1, Ecaterina Stratan, ca răspuns la reproşul liderului Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, referitor la promisiunea neîndeplinită de compania publică „Teleradio-Moldova” privind accesul formaţiunilor de opoziţie la o oră de antenă.

Potrivit agenţiei INFOTAG, Sandu a scris pe pagina sa de facebook că de la sfârşitul lunii septembrie nu am primit de la „Teleradio-Moldova” niciun fel de notă conceptuală sau propunere în acest sens.

„Din păcate, constatăm că TVM reacționează doar la scrisorile noastre deschise, în loc să-și îndeplinească obligațiile prevăzute de Codul audiovizualului și responsabilitățile jurnalistice. Vom pune și în continuare presiune legală pentru a determina instituția publică națională să acționeze democratic, să asigure pluralismul de opinii și informarea echidistantă a populației. Ne întrebăm de ce după dezbaterea organizată la solicitarea domnului Candu și la care am fost invitată, TVM a decis să nu mai organizeze o emisiune politică „Ora partidelor” și nici să nu ne mai invite la alte emisiuni? Probabil s-au speriat de incompetența reprezentanților guvernării. Sau așteaptă o altă „ordonanță” din partea acestora?”, se întreabă Maia Sandu.

În răspuns, Ecaterina Stratan a amintit cp reprezentanţii PAS au fost invitaţi de două ori la emisiunea „Moldova în direct”.

„Celor care ne impută că activăm din bani publici, menționez că nu este atât de simplu cu resurse limitate să pui în aplicare un nou concept de emisiune. Deja este decis că emisiunea va începe în data de 22 noiembrie, lucru aprobat şi în cadrul Consiliilor de programe, dar şi de Observatori. Săptămâna viitoare vor fi din nou invitaţi la Moldova 1 toţi reprezentanţii partidelor pentru a-i informa despre conceptul emisiunii”, a menționat ea.

După cum a informat anterior INFOTAG, la mijlocul lunii septembrie, la Chişinău au avut loc acţiuni de protest faţă de sistemul electoral mixt. În cadrul protestelor la „Teleradio-Moldova”, manifestanţii au cerut timp de antenă pentru opoziţie în prime-time pentru a-şi exprima opiniile.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2017.11.09 15:56 Grigore
    Pentru alegatorii asta sa fie program prefarat... mai ales innainte de alegeri!
  2. 2017.11.09 15:57 Stanislav
    D-na stratan tot timpu sa tina distanta cu lederii de partid.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.