Politică

LIDERUL PDM, VLAD PLAHOTNIUC, OCUPĂ LOCUL ŞASE ÎN CLASAMENTUL POPULARITĂŢII POLITICIENILOR MOLDOVENI

09 noiembrie, 2017

Președintele Partidului Democrat (PDM) de guvernământ, Vladimir Plahotniuc, și-a îmbunătățit ratingul de popularitate, realizat de Institutul Republican Internațional (IRI). Potrivit agenției INFOTAG cu referire la rezultatele sondajului Institutului, comparativ cu martie 2017, ratingul a crescut de la 2% la 4%.

Astfel, cel mai influent politician din Moldova ocupă locul şase în clasament. Topul este condus de Preşedintele Igor Dodon (26%), urmat de liderul PAS, Maia Sandu (15%), liderul Platformei DA, Andrei Năstase (6%), prim-ministrul Pavel Filip (6%) şi preşedintele Partidului Socialiştilor, Zinaida Greceanîi (5%).

Rezultatele sondajului arată că popularitatea lui Dodon a scăzut cu 15%, a lui Sandu – cu 8%, a lui Năstase – cu 6%. IRI atestă creşterea popularităţii cu Filip şi Plahotniuc – câte 2%.

În clasamentul popularităţii, liderul PDM este urmat de preşedintele Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, cu 3% şi preşedintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.

Dacă duminică în Moldova ar avea loc alegeri parlamentare, în Legislativ ar accede doar trei partide: PSRM – 34%, PAS – 23% şi PDM – 9%. Aceste rezultate sunt obţinute în baza răspunsurilor respondenţilor decişi să meargă la alegeri şi care ştiu pentru cine să voteze. În sondajul din martie 2017, în Parlament puteau accede PSRM cu 36% din voturi, PAS cu 29% şi „Partidul Nostru” cu 6%.

Sondajul IRI a fost realizat în perioada 23 septembrie – 17 octombrie pe un eşantion de 1514 respondenţi. Marja de eroare este de 2,5%.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.