Politică

PARLAMENTUL A ADOPTAT ÎN PRIMA LECTURĂ MODIFICĂRILE REFERITOARE LA REFORMAREA ENTITĂŢILOR DE CONTROL

10 noiembrie, 2017

Parlamentul a adoptat în prima lectură un proiect de lege privind introducerea modificărilor în 12 legi referitoare la reformarea entităţilor cu funcţii de control. Potrivit agenţiei INFOTAG, amendamentele propuse de Guvern prevăd reducerea numărului de structuri de control prin transmiterea funcţiilor acestora Serviciului de control financiar, care va înlocui Inspecţia Financiară actuală.

Proiectul amendamentelor a fost prezentat de secretarul de stat al Ministerului Economiei şi Infrastructurii, Vitalie Iurcu, care a spus că Serviciul de control financiar va controla, în general, organizaţiile bugetare. Totodată, ea va putea verifica şi Comisia Naţională a Pieţei Financiare şi Banca Naţională, precum şi autorităţile publice locale, inclusiv întreaga listă de întreprinderi unde statul deţine mai mult de 50% din acţiuni.

În cadrul dezbaterilor, deputatul fracţiunii Partidului Socialiştilor, Vladimir Ţurcan, s-a interesat ce înseamnă în proiectul de lege expresia „control financiar plătit”, care poate fi asigurat de Serviciul de control financiar.

Iurcu a spus că această frază din proiectul de lege va fi eliminată pentru a doua lectură.

Comisia pentru economie, buget şi finanţe nu a susţinut ideea Guvernului ca noul Serviciu de control financiar să facă parte din Ministerul Finanţelor, deoarece aceasta nu ţine de funcţiile acestui minister.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.