Politică

PDM: INFORMAŢIA CĂ VLAD PLAHOTNIUC AR FI CERCETAT PENAL ÎN ROMÂNIA ESTE UN FALS

14 noiembrie, 2017

Informaţia că liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, ar fi cercetat penal în România este un fals grosolan, care face parte dintr-o nouă campanie de manipulare a opiniei publice. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a declarat, marţi, în cadrul unui briefing de presă, purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari, după şedinţa conducerii partidului.

Potrivit lui, documentul prezentat reprezintă o ordonanţă mai veche, care, conform legislaţiei, este intentată în rezultatul unor fapte.

„În conformitate cu legislaţia României, atunci când cineva depune o plângere de acest gen, organele de resort sunt obligate să pornească o urmărire penală pe fapte, dar nu pe persoană. Nu este pe numele domnului Plahotniuc”, a explicat Gamurari.

El a calificat interpretarea informaţiei în presă drept o nouă campanie de dezinformare.

„Este vorba de o plângere penală înaintată de inculpatul Veaceslav Platon împotriva lui Vlad Plahotniuc. Organele de urmărire penală din România au procedat la înregistrarea ei şi la verificarea ei, aşa cum obligă legea. Anticipând că o asemenea situaţie ar putea avea loc, liderul PDM a făcut anterior anumite demersuri faţă de organele de anchetă din România, prin care a solicitat un răspuns clar dacă este vizat într-un dosar penal, iar răspunsul a fost unul negativ”, a spus purtătorul de cuvânt al PDM.

El a subliniat că ultimul răspuns al organelor de anchetă datează din august, iar documentul publicat privind plângerea lui Platon a fost înregistrat în aprilie.

„Cei care fac denunţuri sau dau interviuri sunt persoane urmărite pentru spălare de miliarde de dolari sau sunt infractori condamnaţi la ani grei. Cel mai grav este că declaraţiile lor sunt prezentate de unele instituţii mass-media ca fiind unele care sunt ultima şansă a adevărului, făcute de persoane de maximă credibilitate, dar nu din partea unor condamnaţi care se află în puşcărie. Acesta este începutul prematur al campaniei electorale, ceea ce indică despre modul în care unii se pregătesc să activeze în campanie electorală şi falsurile cu care vor intoxica opinia publică”, a spus Gămurari.

El a îndemnat jurnaliştii să trateze cu prudenţă informaţiile apărute în spaţiul public şi „să nu se lase atât de uşor păcăliţi de poveşti din închisoare”.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.11.15 11:49 Cezar
    Ceva este aici ascuns...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.