Politică

PLDM VREA SĂ AFLE DIN CE SURSE A FOST FINANŢATĂ REALIZAREA DOCUMENTARULUI „ISTORIA MOLDOVEI”

16 noiembrie, 2017

Liderii Partidului Liberal Democrat (PLDM) solicită Serviciului de Informații și Securitate (SIS) să stabilească sursele de finanțare pentru filmul documentar „Istoria Moldovei”, realizat sub patronajul Președintelui Igor Dodon.

Potrivit agenţiei INFOTAG, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, președintele PLDM, Viorel Cibotaru, a spus că difuzarea acestui film este „un nou atac mediatic de tip hibrid la adresa Republicii Moldova din partea Federației Ruse, cu susţinerea Președintelui Igor Dodon”.

El a menţionat că „Dodon și-a consacrat primul an de mandat unui proiect cinematografic foarte dubios, astfel transformând instituția prezidențială într-o anexă a Kremlinului, care reflectă mai mult interesele statului rus decât pe cele ale cetățenilor Republicii Moldova”.

Deputatul PLDM, Tudor Deliu, susţine că „cetăţenii au dreptul să ştie cine a finanţat filmul care distorsionează istoria statului moldovenesc”.

„Ce scopuri a urmărit Dodon prin susţinerea acestui film de propagandă? În a doua parte unde ne veți povesti că Transnistria trebuie să aibă dreptul la drapelul propriu şi la autonomie?”, a întrebat el.

Deliu îl îndeamnă pe şeful statului „să facă publice datele despre proveniența banilor pentru reparația clădirii Președinției și a reședinței de la Condrița”, amintind că „Preşedintele poate fi tras la răspundere ca şi orice cetăţean care încalcă legea”.

Liberal-democraţii s-au adresat şi preşedintelui Parlamentului, Andrian Candu, cu solicitarea „de a proteja cetăţenii Moldovei de dezinformarea de peste hotare”.

PLDM cere Ministerului Educației, Culturii și Cercetării să întreprindă măsuri pentru ca filmul să nu ajungă în școli în calitate de material didactic alternativ.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.11.16 16:15 Stas
    Viorel are 100 de procente dreptate.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.