Politică

REPUBLICA MOLDOVA ARE UN PRIETEN BUN ÎN POLONIA – BARTLOMIEJ ZDANIUK

17 noiembrie, 2017

Republica Moldova are un prieten bun în Polonia, care vrea să ajute şi care este interesat să dezvolte proiecte în toate domeniile de interes reciproc. O declaraţie în acest sens a făcut Ambasadorul Poloniei în RM, Bartlomiej Zdaniuk, la întrevederea de joi cu prim-ministrul Pavel Filip.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la surse din cadrul Guvernului, diplomatul a reiterat interesul şi disponibilitatea Poloniei de a susţine eforturile de integrare europeană a Republicii Moldova şi de modernizare a ţării. Totodată, el a informat despre iniţiativa părţii poloneze de a împărtăşi din experienţa şi bunele practici de dezvoltare a Centrelor sociale orăşeneşti.

O atenţie aparte în cadrul dialogului a fost acordată şi modului de utilizare a creditului polonez destinat dezvoltării agriculturii în Republica Moldova. Pavel Filip a menţionat că vor fi identificate cele mai eficiente modalităţi de utilizare a acestui împrumut. Totodată, premierul s-a pronunţat pentru extinderea prezenţei investiţiilor poloneze în economia naţională.

Şeful Executivului a apreciat atât sprijinul Poloniei pe dimensiunea bilaterală, cât şi suportul acordat în parcursul european al Republicii Moldova.

„Parcursul european este pentru noi o chestiune internă. Ne dorim să facem reforme aici, în Republica Moldova, astfel, încât să ridicăm nivelul bunăstării cetăţenilor noştri la cel european”, a spus Pavel Filip.

INFOTAG precizează: Polonia se numără printre primii zece parteneri comerciali ai Republicii Moldova. În primul semestru al anului 2017, comerţul bilateral a înregistrat o creştere de 10,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2016. În prezent, între Republica Moldova şi Polonia sunt semnate 37 de tratate bilaterale, care reglementează diverse domenii de activitate.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2017.11.17 12:04 Pavel
    Si asta este adavarat...
  2. 2017.11.17 12:07 Galina
    Interesant, cum Polonia si polonezii sa uiti la intrebarea unirii RM cu Rominia?
  3. 2017.11.17 12:08 Stanislav
    Ce tiner si frumos este ambasadorul Poloniei!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.