Politică

UNIONIŞTII ÎNDEAMNĂ LOCUITORII CHIŞINĂULUI SĂ BOICOTEZE REFERENDUMUL PENTRU A NU LĂSA ORAŞUL ÎN MÂINILE SOCIALIŞTILOR

17 noiembrie, 2017

Reprezentanţii asociaţiei unioniste „UNIREA-ODIP” îndeamnă locuitorii Chişinăului să boicoteze referendumul din 19 noiembrie privind revocarea primarului Dorin Chirtoacă pentru a nu lăsa oraşul în mâinile socialiştilor.

Potrivit agenţiei INFOTAG, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, reprezentantul asociaţiei, Radu Pîslari, a spus că, „în septembrie, când Consiliul Municipal a luat decizia privind desfăşurarea referendumului, a început campania trădătorilor de popor, a socialiștii, cu scopul de a îndepărta Chișinăul de la valorile europene”.

Potrivit unionistului, „agitația socialiștilor se desfășoară după toate regulile de manipulare a opiniei publice”.

„Jurnaliștii PSRM au distribuit materiale video legate de Dorin Chirtoacă, ceea ce reprezintă implicare în viaţa privată. Socialiștii distribuie activ sute de mii de exemplare de ziare și pliante prin care îndeamnă oamenii să vină la referendum. Apare întrebarea: de unde au luat bani? Referendumul va costa locuitorii orașului 9 milioane de lei. Cu aceşti bani pot fi achitate mii de pensii, amenajate terenuri de sport, păturile social-vulnerabile ale populației din Chișinău pot fi asigurate cu locuințe. Însă aceşti bani vor merge pentru jocul politic organizat de PSRM”, a spus Pîslari.

Un alt reprezentant al „UNIREA-ODIP”, Ion Eţcu, consideră că campania împotriva lui Dorin Chirtoacă se desfășoară din motive politice. El şi-a argumentat ideea prin faptul că primarii oraşelor Orhei și Bălți, Ilan Şor și Renato Usatîi, la fel se află sub urmărire penală, însă au fost lăsați în funcţie.

Potrivit lui, „referendumul este o nouă încercare a forțelor proruse de a acapara Chișinăul, care este bastionul românismului și al valorilor europene”.

„Locuitorii conștienți ai orașului nu trebuie să admită ca puterea lui Igor Dodon să ajungă deja la primăria capitalei. Patrioții adevărați nu vor merge la referendum”, speră unioniștii.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2017.11.17 17:51 Violetta
    Sa fie asa cum este convinabil pentru PDM si dl Plahotniuc.
  2. 2017.11.18 14:23 Nina
    Pentru socialistii este intrabarea cruciala - da sau nu!!!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.