Politică

LIDERUL PDM CONSIDERĂ CĂ „DREAPTA POATE ÎNVINGE STÂNGA, DACĂ ARE UN INTERES COMUN”

21 noiembrie, 2017

Preşedintele Partidului Democrat (PDM), Vlad Plahotniuc, consideră că „dreapta poate învinge stânga, dacă are un interes comun”. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a declarat luni într-un interviu publicat pe site-ul ziarulnational.md.

Comentând rezultatele referendumului de duminică, el a subliniat că „acest referendum nu a fost câștigat în mod real de nimeni, dar există o înfrângere clară a stângii, în special a socialiștilor care au încercat să preia forțat Primăria”.

„Or, în realitate, o parte din vină pentru cum arată Chișinăul astăzi o are chiar PSRM, care blochează deja de atâta timp activitatea Consiliului Municipal în diferite feluri. Eu cred că cetățenii au dat ieri un răspuns foarte clar socialiștilor, iar boicotul anunțat de partidele de dreapta, inclusiv de PDM, a avut un impact decisiv asupra rezultatului final. Fără să fi planificat asta în mod special, dreapta a arătat că poate învinge stânga, dacă are un interes comun”, a remarcat Plahotniuc.

Referindu-se la situația de mai departe din Chişinău, el a subliniat că liberalii şi socialiştii continuă să deţină controlul în CMC şi „nu se pune problema ca PDM să poată controla activitatea Primăriei”.

„Însă PDM, prin intermediul guvernării centrale, ar putea să ajute Primăria, indiferent cine o conduce, că avem interimat sau nu, câtă vreme cei din Primărie vor veni cu proiecte concrete care să aducă rezultate pentru cetățeni”, a declarat liderul PDM.

Întrebat despre viitoarele alegeri parlamentare, el a constatat că unele partide „au început campania electorală prematur”.

„Dacă vorbim de partidele de opoziție, eu cred că pentru noi asta e bine, arată de pe acum că nu au teme serioase și își dezvăluie capacitățile reduse. Într-un an de zile, cât mai avem până la alegeri, oamenii tocmai vor înțelege ce hram poartă fiecare dintre aceste partide din opoziție. Pe de o parte, PSRM se joacă de-a referendumurile eșuate, pe de altă parte - opoziția de dreapta a ajuns să fie reprezentată de criminali. Liderii lor au rămas fără teme politice și au devenit portavocea unor indivizi cu condamnări serioase, pentru fapte extrem de grave”, a spus Plahotniuc.

Referindu-se la sesizarea liderului PAS, Maia Sandu, pe care a depus-o la Procuratură împotriva lui Plahotniuc, el a spus că prin aceasta „ea încearcă să devieze atenția publicului de la un subiect care o deranjează, să acopere cumva situația legată de închiderea abuzivă a școlilor, legată de dezastrul care este în învățământ”.

Vlad Plahotniuc a respins categoric afirmaţiile despre existenţa unui parteneriat politic ascuns între democraţi şi socialişti.

„Nu există niciun parteneriat politic între PDM și PSRM și spun asta foarte categoric, indiferent dacă sunt alte percepții. La nivel instituțional, există o comunicare între instituții, dar, din câte înțeleg, nici asta nu este foarte bună. Mai degrabă se lasă cu blocaje, decât cu soluții. Mulți își doresc un război între PDM și PSRM, în mod special între Plahotniuc și Dodon. De ce își doresc acest război cei din opoziția de dreapta? Pentru că ei vor instabilitate în țară, sunt speriați de faptul că Guvernul activează în liniște, îndeplinește angajamentele asumate față de partenerii externi și încep să se vadă rezultate concrete. Pentru ei e un dezastru, dacă Guvernul va continua să muncească așa. Până la alegeri, opoziția ar putea să nu mai conteze prea mult. De aceea, au nevoie de scandal, de oameni în stradă, de războaie, de blocarea finanțării externe, de orice care ar putea să blocheze activitatea Guvernului”, a menţionat liderul PDM.

În opinia sa, „ei nu sunt capabili să lupte cu guvernarea și au nevoie de astfel de situații de criză. Pentru cetățeni, însă, e foarte important să existe stabilitate economică și politică, să fie liniște și Guvernul să se ocupe de problemele lor, nu de războaie politice”.

Commentarii [ 4 ] adaugă comentariu

  1. 2017.11.21 10:22 Aculina
    Dl Plahotniuc face in Moldova tot ce el vre sa face...
  2. 2017.11.21 10:26 Stanislav
    Dl Plahotniuc ne demonstreaza fie care zi ca este puternic.
  3. 2017.11.21 10:28 Ivan
    De ce el nu paraseasca Moldova? El si asteapta chind sa fie tirziu?
  4. 2017.11.21 14:25 Olga
    Cum el sa face asa ca dovedeste sa face tot in viata lui?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.