Politică

DEPUTATA ALINA ZOTEA LE PROPUNE CONSILIERILOR SOCIALIŞTI DIN CMC SĂ-ŞI DEA DEMISIA

23 noiembrie, 2017

Deputata Partidului Liberal (PL), Alina Zotea, le propune consilierilor socialişti din Consiliul Municipal Chişinău să-şi dea demisia după eşuarea referendumului de revocare a primarului capitalei, Dorin Chirtoacă.

Potrivit agenţiei INFOTAG, joi, în şedinţa Parlamentului, ea a adus mulţumiri cetăţenilor care nu au ieşit la referendum, „oferind astfel pentru a patra oară vot de încredere primarului Dorin Chirtoacă”.

„Propun ca cei care au organizat referendumul ilegal să întoarcă în buget cele 9 milioane de lei, iar membrilor care se află în acest Consiliu Municipal să-și dea demisia. Este rușinos!”, a declarat Zotea.

În replică, deputatul Partidului Socialiştilor, Grigore Novac, a spus că referendumul este un drept legitim al cetăţenelor, garantat de Constituţie.

„Vreau să le amintesc iniţiatorilor referendumului din 2010 (pentru modificarea Constituţiei referitor la revenirea la alegerile directe ale Preşedintelui – „I.”) că atunci s-au cheltuit 37 de milioane de lei, bani pe care încă nu i-aţi întors în bugetul statului”, a spus deputatul.

El a menţionat că, potrivit rapoartelor Curții de Conturi, anual primăria municipiului Chișinău are încălcări de circa 300 milioane de lei. Conform raportului CNA, Primăria municipiului Chișinău să află în topul celor mai corupte instituții publice.

Novac a spus că, „dacă s-ar calcula prejudiciul adus de liberali, atunci ei ar trebui să mai vândă ceva ca să întoarcă banii”.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.11.23 18:13 Stas
    Zotea este cel mai frumoasa femeia deputat in parlament - ZOTEA si IVANOV...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.