Politică

O DELEGAŢIE A PDM, CONDUSĂ DE VLAD PLAHOTNIUC, A PLECAT ÎN SUA

05 decembrie, 2017

O delegaţie a partidului Democrat (PDM), condusă de liderul acestuia, Vlad Plahotniuc, a plecat în SUA. Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la un comunicat al PDM, delegaţia a plecat peste ocean direct de la Strasbourg.

Potrivit comunicatului, membrii delegaţiei vor avea întrevederi cu reprezentanţi ai instituţiilor americane, dar şi cu reprezentanţi ai societăţii civile din SUA.

„Discuţiile vor viza evoluţiile din ţara noastră, strategia coaliţiei de guvernare pentru perioada următoare, dar şi aspecte ce ţin de relaţiile dintre SUA şi Republica Moldova în contextul împlinirii a 25 de ani de relaţii diplomatice bilaterale”, se arată în comunicat.

Serviciul de presă nu precizează cine face parte din delegaţie. La Strasbourg, împreună cu Plahotniuc s-au aflat vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur, şi ministrul Justiției, Vladimir Cebotari.

Vlad Plahotniuc a mai fost în SUA în aprilie 2017. Atunci, serviciul de presă nu a afişat vizita, fiind nevoit să emită un comunicat după ce presa a aflat de vizită.

La mijlocul lunii iulie, Plahotniuc s-a aflat în vizită de lucru la New York. El a participat la şedinţa Consiliului Internaţionalei Socialiste, al cărei vicepreşedinte este el în calitate de lider al PDM.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.