Politică

PARTIDUL DA ȘI PAS AU FOST ACCEPTAȚI ÎN CALITATE DE MEMBRI OBSERVATORI AI PARTIDULUI POPULAR EUROPEAN

06 decembrie, 2017

Partidul Platforma DA și Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) au fost acceptați în calitate de membri observatori ai Partidului Popular European. Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta a comunicat președintele DA, Andrei Năstase, marți, într-un live pe o rețea de socializare.

„Este o mare onoare pentru noi, dar și o mare responsabilitate în ceea ce privește valorile europene și perspectivele Moldovei în integrarea europeană. Poporul Moldovei nu renunță la dorința de a tinde spre valorile europene”, a spus el, ieșind din Parlamentul European.

Potrivit lui, „DA este un mecanism prin intermediul căruia Moldova se va alătura lumii civilizate”, unde poate deveni „un stat de drept”.

Năstase a comunicat că peste câteva zile el va reveni la Chișinău pentru a se întâlni cu mai mulţi ambasadori străini acreditaţi în Republica Moldova, cu care va discuta despre situația din țară și perspective de „consolidare a forțelor antioligarhice”.

Anterior, cererea de a deveni membru al PPE a depus şi Partidul Popular European din Moldova, condus de vicepreşedintele Parlamentului, Iurie Leancă. Cererea însă a fost respinsă după ce el a refuzat să-şi retragă candidatura la alegerile prezidenţiale de anul trecut în favoarea liderului PAS, Maia Sandu.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.