Politică

COMITETUL DE ANCHETĂ AL RUSIEI A DEPUS O CERERE PENTRU ARESTAREA LIDERULUI PDM, VLAD PLAHOTNIUC

06 decembrie, 2017

Comitetul de Anchetă al Rusiei i-a înaintat liderului Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, învinuirea de omor şi a depus o cerere pentru arestarea lui. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre acest lucru scrie miercuri publicaţiile ruse „Rosbalt” şi life.ru.

Potrivit surselor acestor publicaţii din cadrul organelor de drept, în materialele dosarului se menţionează că „Plahotniuc a săvârșit mai multe crime deosebit de grave, în mod periculos, într-un grup organizat, motivat de ură rasială, politică, ideologică, etnică”. Cauza ţine de tentativa de asasinare a bancherului Gherman Gorbunţov din martir 2012 la Londra.

Executorul acestei crime, Vitalie Proca, a fost reţinut la Moscova şi extrădat României, unde el a comis o altă tentativă de omor. Recent, într-un interviu pentru Jurnal TV, Proca a spus că cel care a comandat asasinarea lui Gorbunţov este Vlad Plahotniuc. Experţii presupun că dosarul penal împotriva lui Plahotniuc a fost intentat în baza acestor declaraţii.

Publicaţii prezintă afirmaţiile unui cunoscut de-al lui Gherman Gorbunţov, care spune că nu ştie nimic despre intentarea dosarului penal împotriva lui Plahotniuc.

„Mai de mult am solicitat Comitetului de Anchetă să pornească un dosar pentru tentativa de asasinare la Londra, dar am fost refuzaţi. Nu au fost informaţii că un asemenea dosar ar fi fost pornit. Gherman consideră că Plahotniuc nu are nimic de-a face cu tentativa de asasinare, căci ei nu aveau situaţii de conflict”, a spus el.

Sursele din organele de drept ale Rusiei au refuzat să vorbească despre investigaţie, dar au menţionat că aceste crime nu au fost săvârșite pe teritoriul Federației Ruse. Acest lucru confirmă presupunerile că dosarul este legat de Gherman Gorbunţov şi Vitalie Proca.

Purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gămurari, a declarat că partidul nu deține informații despre cele prezentate în presă”.

„Nu cunoaştem nimic despre astfel de informaţie, doar ceea ce am văzut în presă. Cel mai probabil, este una din nenumăratele farse şi atacuri la adresa preşedintelui PDM, care parvin şi de la Moscova, atacurile respective au ca obiectiv intimidarea preşedintelui PDM. În ultimul an, au existat mai multe încercări de a fi intentate dosare pe numele unor oficiali din Republica Moldova, acţiuni pe care le-am denunţat politic. Tratăm ca metode de şantaj politic aduse la adresa preşedintelui PDM, dar şi a întregii guvernări”, a declarat Gămurari.

Commentarii [ 4 ] adaugă comentariu

  1. 2017.12.06 14:33 mALAI
    Eu sper ca el stie ce face si de ce anume asa sa face?
  2. 2017.12.06 14:37 David
    Daca dl Vlad obtina la Washington ce el vre sa obtina, atunci totul sa fie tip-top la noi.
  3. 2017.12.06 14:39 Paulina
    Pohoje, cito Plahotniuc gotov poastaviti na cartu vce lish bi virvati Moldovu iz lap russcogo medvedea!
  4. 2017.12.09 12:04 Efimia
    El este mic da este tare si puternic...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.