Politică

​ DEPUTATA PARTIDULUI COMUNIȘTILOR, OXANA DOMENTI, ȘI-A DEPUS MANDATUL ȘI A DECLARAT CĂ SE RETRAGE DIN POLITICĂ

07 decembrie, 2017

Deputata Partidului Comuniștilor (PCRM), Oxana Domenti, și-a depus mandatul și a declarat că se retrage din politică. Despre aceasta ea a comunicat joi.

Solicitată de reporterul agenției INFOTAG, Domenti a accentuat că „a decis să se retragă din politică”, însă „va susține mereu depolitizarea domeniului social și își va continua activitatea în acest domeniu”.

Oxana Domenti este cunoscută ca fiind unul dintre cei mai competenți specialiști în probleme sociale și ca autor a multe inițiative legislative din domeniul social. Ea a reușit să găsească un consens pentru a susține proiecte de legi sociale prin depolitizarea acestui domeniu.

Oxana Domenti a fost consilier al președintelui Vladimir Voronin pe probleme sociale, iar în ultimii ani a fost președinta Comisiei parlamentare protecţie socială, sănătate şi familie. La sfârșitul sesiunii de primăvară-vară a Parlamentului, coaliția de guvernare a demis-o din această funcție, din motivul redistribuirii funcțiilor ca urmare a modificării componenței fracțiunilor și a coaliției de guvernare.

Mandatul de deputat urmează să îi revină următorului candidat supleant. Este vorba despre ex-ministrul Justiției, Vitalie Pîrlog. Dacă va deveni deputat, el va trece în componența Partidului Democrat, cu care, recent, a colaborat în mod activ. Datorită acestei cooperări, el a fost numit în funcția de preşedinte al Comisiei de Control al Fişierelor din cadrul Interpol. În cazul în care va refuza mandatul de deputat, următorul candidat al PCRM va fi Aliona Babiuc.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2017.12.09 11:50 Ana
    Este pacat ca Domenti a plecat din parlament, mare pacat...
  2. 2017.12.09 12:02 David
    De ce Infotag nu scrie cu ce sa ocupa mai departe Domenti, suntati ziaristi mesteri...
  3. 2017.12.09 12:09 Xoria
    A cac Voronin eto comentiruet, pocemu vse ot nego uhodeat5?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.