Politică

SPEAKERUL SUSŢINE CĂ PROIECTUL DE LEGE DE MODIFICARE A CONSTITUŢIEI VA FI ÎNREGISTRAT ÎN PARLAMENT ÎN ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ

11 decembrie, 2017

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a spus că proiectul de lege de modificare a Constituţiei va fi înregistrat în Parlament în această săptămână. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a scris luni pe pagina sa de facebook.

Speakerul a salutat hotărârea Curţii Constituţionale, care a avizat pozitiv proiectul de lege privind prin care se propune ca în Constituţie să fie introdus un articol care prevede că „integrarea europeană a Republicii Moldova reprezintă obiectivul strategic de dezvoltare a ţării”.

„Singurul model prin care credem noi că se poate dezvolta rapid şi calitativ Moldova este modelul Uniunii Europene. Includerea în Constituţie a obiectivului de integrare europeană garantează un sistem democratic şi cu şanse egale de succes pentru fiecare cetăţean”, susţine Andrian Candu.

Curtea Constituţională a avizat pozitiv iniţiativa legislativă privind introducerea în Constituţie a unui articol care prevede că „integrarea europeană a Republicii Moldova reprezintă obiectivul strategic de dezvoltare a ţării”, iar „procedura de aderare a Republicii Moldova la tratatele constitutive ale Uniunii Europene se stabileşte de Parlament prin lege organică”.

Potrivit legislaţiei, proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Constituţiei poate fi adoptat după cel puţin şase luni de la data prezentării iniţiativei, însă nu mai târziu de 12 luni. Pentru adoptarea acestuia sunt necesare voturile a cel puţin două treimi din deputaţi (67 din 101 deputaţi).

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.