Politică

VICESPEAKERUL DUMEI DE STAT: DUPĂ ALEGERILE DIN MOLDOVA, RELAŢIILE BILATERALE „SE VOR RESTABILI COMPLET”

13 decembrie, 2017

După alegerile parlamentare din Moldova din 2018, relaţiile ruso-moldoveneşti „se vor restabili complet”, a declarat, în ajun, vicespeakerul Dumei de Stat, şeful grupului interparlamentar de prietenie Moldova-Rusia, Piotr Tolstoi, la întâlnirea de la Moscova cu colegii moldoveni.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul organului legislativ al Rusiei, el a menţionat interesele comune ale celor două ţări în economie, educaţie, cultură, exprimându-şi regretul că, în ultimii ani, nivelul cooperării dintre Rusia şi Moldova a scăzut într-o oarecare măsură.

„Moldova are un avantaj imens:este legată şi de Rusia, şi de Europa. Suntem gata să ne împărtăşim experienţa de activitate parlamentară şi de desfăşurare a campaniilor electorale”, a spus Tolstoi.

Şeful delegaţiei moldoveneşti, preşedintele fracţiunii Partidului Socialiştilor, Zinaida Greceanîi, i-a felicitat pe participanţii ruşi reuniunii cu prilejul Zilei Constituţiei şi s-a pronunţat pentru dezvoltarea cooperării la nivel interparlamentar. Ea şi-a exprimat satisfacţia în legătură cu faptul că, în pofida vremurilor grele prin care trece acum Moldova, părţile au reuşit totuşi să reia activitatea grupului interparlamentar de prietenie, care s-a întrunit ultima oară în 2005, iar ultima vizită a preşedintelui Dumei de Stat a Federaţiei Ruse în Moldova a avut loc în 2008.

„Vrem ca membrii grupului de prietenie din Duma de Stat să viziteze republica noastră anul viitor. Avem multe întrebări. În grupul interparlamentar de prietenie al ţărilor noastre, din partea Moldovei participă 64 de deputaţi. Acesta este cel mai reprezentativ grup de prietenie”, a spus ea.

La sfârşitul întâlnirii, s-a convenit preliminar ca următoarea reuniune a Grupului de prietenie să aibă loc în vara anului 2018 la Chişinău.

După cum a informat anterior INFOTAG, la reuniunea de la Moscova au participat doar 12 deputaţi moldoveni, toţi fiind reprezentanţi ai PSRM. Aceştia au venit pe propria lor cheltuială, deoarece conducerea Parlamentului a refuzat să trimită membrii grupului să participe la această reuniune.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.12.13 15:14 Stas
    Nu stiu daca asa ceva este posibila...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.