Politică

FRACŢIUNEA PARLAMENTARĂ A PARTIDULUI COMUNIŞTILOR A RĂMAS CU ŞASE DEPUTAŢI

15 decembrie, 2017

Fracţiunea parlamentară a Partidului Comuniştilor (PCRM) a rămas doar cu şase deputaţi. Potrivit agenţiei INFOTAG, anunţul a fost făcut vineri, la şedinţa Parlamentului, de preşedinta fracţiunii, Inna Şupac.

Ea a spus la 16 decembrie 2015, Aliona Babiuc a fost exclusă din PCRM „pentru încălcarea Statutului partidului, aceasta constând în neluarea de măsuri în scopul consolidării unităţii ideologice şi organizatorice a partidului în raionul Briceni”.

„Luând în consideraţie hotărârea Comitetului executiv politic al PCRM din 11 decembrie 2017, care se bazează pe decizia luată în 2015 cu privire la excluderea Alionei Babiuc din rândurile partidului, fracţiunea parlamentară a PCRM este constituită din şase membri”, a spus Şupac.

La rândul său, Aliona Babiuc, al cărei mandat a fost validat de Curtea Constituţională în această săptămână, a declarat că a primit acest mandat „de la popor, în cadrul alegerilor parlamentare”.

„Nu voi comenta astăzi decizia Comitetului Central. De fapt, nu cred că poate fi numit Comitet Central, în urma ieşirii din partid a practic întregului Comitet executiv naţional politic al PCRM. Îmi este complicat să comentez acţiunile grupului rămas al deputaţilor comunişti. Voi aţi distrus partidul şi sunteţi pe cale să distrugeţi şi fracţiunea, duceţi fracţiunea până la condiţia unui grup politic”, a declarat ea.

După cum a informat anterior INFOTAG, Aliona Babiuc a fost inclusă în listele PCRM la alegerile parlamentare din 2014. Ea a obţinut mandatul de parlamentar după ce, săptămâna trecută, deputat Oxana Domenti şi-a depus mandatul şi a anunţat că se retrage din politică. Fracţiunea PCRM, care, după alegerile din 30 noiembrie 2014, avea 21 de deputaţi, a rămas doar cu şase deputaţi. La sfârşitul anului 2015, 14 comunişti au plecat din fracţiune şi au aderat la majoritatea parlamentară. Ei toţi au fost excluşi din PCRM.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.