Politică

ŞEFA FRACŢIUNII PCRM CONSIDERĂ CĂ PREȘEDINTELE IGOR DODON FACE CEEA CE VREA COALIŢIA DE GUVERNARE

12 ianuarie, 2018

Președintele Igor Dodon vorbeşte despre pericolul „destabilizării” în societatea moldovenească, lucru pe care îl doreşte regimul de la guvernare, a scris preşedinta fracţiunii Partidului Comuniştilor, Inna Şupac, pe pagina sa de facebook.

Potrivit agenţiei INFOTAG, ea consideră că scopul Președintelui este să ajungă până la alegerile parlamentare.

„Nici un fel de tulburări şi destabilizări. Indiferent de ce ar scrie astăzi pe facebook Dodon. Și atunci să se folosească de sistemul mixt pentru a obține o putere mult mai legitimă decât azi”, susţine Şupac.

În opinia sa, „dacă Dodon ar vrea cu adevărat să creeze probleme serioase autorităților, fără a recurge la proteste, el ar cere fracțiunii socialiştilor să-și retragă voturile, să anuleze votul fracțiunii PSRM pentru introducerea sistemului mixt de alegere a parlamentului.

După cum a informat anterior INFOTAG, comentând promulgarea de către speakerul Parlamentului, Andrian Candu, a legii privind combaterea propagandei ruse, şeful statului a declarat că „în alt context politic şi geopolitic, ar fi fost justificată o ieşire în forţă a poporului pentru a pune capăt acţiunilor sfidătoare ale guvernării. Acum însă, când până la declanşarea alegerilor parlamentare au rămas doar câteva luni, trebuie să evităm emoţiile şi dorinţa de a pedepsi Guvernul cu orice preţ”.

„Orice destabilizare socială sau revoltă poate produce victime şi va pune sub semnul întrebării rezultatele alegerilor parlamentare, fie şi anticipate”, a scris Dodon.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2018.01.14 11:19 Ivan
    Cred ca asa si este, Dodon intalege corect ca dupa 2018 el trebue sa colaboreza cu PDM si dl Plahotniuc.
  2. 2018.01.14 11:22 David
    Sunt impresioant ce corect Ina vorbeste romina, bravo!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.