Politică

PLDM A CRITICAT CEC PENTRU REFUZUL DE A ÎNREGISTRA GRUPUL DE INIȚIATIVĂ PRIVIND ORGANIZAREA REFERENDUMULUI DE ANULARE A SISTEMULUI ELECTORAL

15 ianuarie, 2018

Refuzul Comisiei Electorale Centrale (CEC) de a înregistra grupul de inițiativă privind organizarea referendumului consultativ în problema sistemului electoral, inițiat de societatea civilă, este dovada supremă a uzurpării puterii și controlului total al Partidului Democrat (PDM) asupra instituțiilor statului”, consideră preşedintele Partidului Liberal Democrat (PLDM), Viorel Ciubotaru.

Potrivit agenţiei INFOTAG, el a scris pe pagina sa de facebook că păstrarea sistemului mixt de vot, contrar opoziției societății și a partenerilor străini, pune serioase semne de întrebare privind intențiile PDM și corectitudinea viitoarei campanii electorale

Preşedintele liberal-democraţilor îndeamnă societatea civilă „să lupte în continuare pentru dreptul său de a trăi într-o societate democratică”, precum şi s-a adresat Preşedintelui şi Parlamentului cu solicitarea de a revizui hotărârea CEC.

CEC a refuzat să înregistreze grupul de inițiativă privind organizarea referendumului pe motiv că au fost depistate abateri de la prevederile legale. Pentru decizia de a refuza înregistrarea au votat şase membri ai CEC, iar doi au votat împotrivă.

Preşedintele grupului de inițiativă, Ștefan Gligor, a spus în cadrul unei conferinţe de presă după prezentarea deciziei că refuzul de înregistrare este „o încălcare a dreptului constituţional al cetăţenilor la organizarea referendumurilor legislative”.

El a spus că luni va fi organizată o şedinţă a coordonatorilor grupului de iniţiativă, la care urmează a fi stabilit un plan de acţiuni. Nu este exclus că va fi întreprinsă o nouă încercare de a înregistra grupul la CEC.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.