Politică

LIBERALII PROPUN RETRAGEREA DIN CSI „PENTRU SALVAREA PARCURSULUI EUROPEAN AL MOLDOVEI”

19 ianuarie, 2018

Partidul Liberal (PL) a propus retragerea din Comunitatea Statelor Independente (CSI) pentru salvarea parcursului european al Moldovei.

Potrivit agenţiei INFOTAG, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, liderul PL, Mihai Ghimpu, a spus că Partidul Democrat de la guvernare a propus includerea cursului de integrare europeană în Constituţie ca obiectiv strategic al republicii, „însă acest lucru nu este suficient, trebuie să mai ieşim din CSI”.

„CSI nu ne-a dat nimic bun, iar păstrarea calităţii de membru în această structură va provoca întrebări din partea Comisiei Europene şi altor instituţii din UE”, susţine Ghimpu.

Deputatul liberal Ion Apostol a spus că aderarea la CSI a creat doar probleme pentru Moldova. Aproape imediat după semnarea acordului de aderare la CSI, în Moldova a început conflictul transnistrean, care a dus la menţinerea armatei ruse pe teritoriul republicii.

„Moldova cheltuieşte anual pentru întreţinerea aparatului CSI circa 7 mil. lei. Reiese că noi finanţăm o structură care luptă cu noi”, a remarcat deputatul.

În opinia liberalilor, un alt argument pentru retragerea din CSI este faptul că schimburile comerciale cu CSI şi Rusia se reduc în favoarea UE.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2018.01.19 16:55 ЛИВИУ
    И поячему таких людей жизнь ничему не учит, может быть, кода они останутся за бортом парламента 2019 года, жизнь их вынудит подумать о своих деяниях?
  2. 2018.01.21 23:10 Ion
    Liberalii, cu parere de rau, nu pot sa se lase de lozinci ieftine si fara sens. Ei nici odata nu au dispus de programe reale de dezvltare a economiei si societatii.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.