Politică

JUDECĂTORIA CHIŞINĂU A LĂSAT ÎN VIGOARE DECRETUL PREŞEDINTELUI PRIVIND RETRAGEREA CETĂŢENIEI MOLDOVEI FOSTULUI PREŞEDINTE AL ROMÂNIEI, TRAIAN BĂSESCU

22 ianuarie, 2018

Judecătoria Chişinău a lăsat în vigoare decretul Preşedintelui Igor Dodon privind retragerea cetăţeniei Moldovei fostului preşedinte al României, Traian Băsescu. Potrivit agenţiei INFOTAG, decizia a fost luată luni de judecătoria sectorului Buiucani.

„Audiind ambele părţi, inclusiv pe Traian Băsescu, prezent la şedinţă, judecătoria Chişinău, oficiul Botanica, a decis să respingă cererea fostului preşedinte al României de anulare a decretului lui Igor Dodon privind retragerea cetăţeniei moldoveneşti”, se arată în hotărârea instanţei.

Decizia este definitivă, dar poate fi contestată la Curtea de Apel.

După cum a informat anterior INFOTAG, Traian Băsescu a obţinut cetăţenia Moldovei în iunie 2016 pentru a avea posibilitatea să se ocupe de politică în republică. La începutul anului trecut, noul preşedinte Igor Dodon a semnat un decret de retragere a cetăţeniei, deoarece, în opinia sa, aceasta a fost acordată cu încălcări. Avocaţii lui Traian Băsescu au atacat decretul prezidenţial în judecată. Litigiul judecătoresc a durat aproape un an.

În aprilie 2017, Traian Băsescu a fost ales preşedinte de onoare al Partidului Unităţii Naţionale. Partidul a fost înfiinţat la Chişinău pentru a promova ideea de unirii Moldovei cu România. În prezent, Băsescu vine adesea în Moldova, explicând la întâlnirile cu cetăţenii avantajele unirii Moldovei cu România. Luni el a participat la şedinţa de judecată, iar în următoarele zile intenţionează să desfăşoare un şir de întâlniri cu locuitorii Moldovei în diferite localităţi.

Săptămâna trecută, Partidul Socialiştilor proprezidenţial a cerut ca fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, să fie declarat persona non grata în republică. Această iniţiativă este susţinută de Preşedintele Igor Dodon, dar numai guvernul poate lua o decizie în această privinţă.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.01.22 14:24 David
    Nu cred ca el sa face in parlament pericil mare< daca dl Ghimpu nu sa trece prag, atunci Basesca trebue sa fie ales ca deputat...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.