Politică

MOLDOVA ARE NEVOIE DE SPRIJINUL DANEMARCEI PENTRU IMPLEMENTAREA REFORMELOR – ANDRIAN CANDU

23 ianuarie, 2018

„Republica Moldova are nevoie de experienţa şi cunoştinţele Danemarcei pentru a implementa cu succes reforme, precum şi standardele Uniunii Europene în legislaţie şi reglementări”, a declarat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, luni, la Copenhaga, la întrevederea cu Pia Kjaersgaard, preşedinta Folketinget (Parlamentul Regatului Danemarcei).

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la serviciul de presă al legislativului, la întrevedere au participat şi câţiva membri ai prezidiului Parlamentului de la Copenhaga: Henrik Dam Kristensen, Kristian Pihl Lorentzen, Christian Juhl, Leif Mikkelsen, toţi vicepreşedinţi ai Parlamentului Regatului Danemarcei.

Speakerii au vorbit despre măsurile întreprinse de autorităţile RM pentru securizarea spaţiului informaţional din ţară de propagandă şi dezinformare. Părţile au discutat despre avantajele oferite la această oră investitorilor după modificările legislative operate în ultimii ani, securitatea energetică şi informaţională, justiţie şi reformele realizate, precum şi cele care sunt în proces de realizare.

„Andrian Candu a făcut un schimb de opinii cu membrii prezidiului Folketinget despre structura şi organizarea Parlamentului, care urmăreşte creşterea randamentului şi eficienţei instituţiei, reducând totodată numărul angajaţilor şi cheltuielile pentru întreţinerea acestora”, se arată în comunicat.

Preşedintele Parlamentului a mai vorbit despre faptul că în Republica Moldova anul acesta urmează, în premieră, după o pauză de peste două decenii, să se desfăşoare alegeri conform sistemului electoral mixt, care are obiectivul de a aduce deputatul mai aproape de oameni.

În Danemarca, cei 135 de deputaţi ai Parlamentului sunt aleşi pe circumscripţii uninominale, iar 40 de mandate sunt distribuite în baza numărului de voturi obţinute de partide.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2018.01.23 11:08 Leroi
    Moldova trebue sa dezvolta relariile cu Dania chit mai rapid chit mai bine pentru economia noastra.
  2. 2018.01.23 11:12 Mihai
    Dl Candu stie cum sa face imagini frumoasa despre Moldova si despre reforme care introduce prim-ministru Pavel Filip. Bravo lui, el face asta totdeauna bine si corect.
  3. 2018.01.23 11:14 Claudia
    Chind danezii sa fac vizita la noi in Moldova? De ce dl Candu nu face invitatii conducerii Daniei?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.