Politică

LIDERUL PDM A DECLARAT CĂ NU VA PRETINDE LA FUNCŢII DE STAT DUPĂ ALEGERI

24 ianuarie, 2018

Preşedintele Partidului Democrat (PDM), Vlad Plahotniuc, susţine că nu va pretinde la funcţii de stat după alegerile parlamentare din 2018. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a declarat într-un interviu pentru portalul deschide.md.

„Nu am astfel de planuri, nu doar în ceea ce priveşte funcţia de premier, dar nici referitor la alte funcţii. Preocuparea mea este ca din funcţia pe care o deţin să sprijin cu tot ce pot buna guvernare şi dezvoltare a ţării, dar îmi doresc să contribui şi la o schimbare a modului în care se face politică, o schimbare de atitudine a politicienilor faţă de cetăţeni şi o mai mare apropiere de ei şi de rezolvarea problemelor pe care le au. Asta ar trebuie să facă politicienii, nu să facă turul televiziunilor sau să-şi numere like-urile pe Facebook”, a spus Plahotniuc.

El a declarat că, după mutarea în noua clădire a PDM, se va ocupa mai activ de politică, menţionând că PDM de mult căuta un sediu.

„Partidul s-a extins în ultimii ani, avem mult mai mulţi primari, departamente noi, oameni noi, era nevoie de săli de întruniri funcţionale, unde să ne putem desfăşura activităţile, să nu mai stăm împrăştiaţi prin sedii diferite, să nu mai închiriem săli în tot felul de locuri când avem întruniri cu colegii din teritoriu. PDM va funcţiona în câteva spaţii din această clădire, alte încăperi sunt sau vor fi închiriate de terţi”, a spus Plahotniuc.

Potrivit lui, clădirea Global Bussines Center, unde a lucrat mai înainte, „îi dădea senzaţia că nu am plecat din business”.

„Uneori îmi lipseşte activitatea în business. Aici însă mă voi simţi mai implicat ca oricând în politică, mai ales că toate activităţile majore ale partidului se vor desfăşura aici. Cred că e un pas nou, necesar, inclusiv pentru colegii din PDM, să fim în sfârşit toţi în acelaşi loc, mai aproape unii de alţii. Am creat condiţii de lucru şi pentru cei care vin temporar aici, inclusiv pentru mass-media”, a remarcat liderul de partid.

El a subliniat că Partidul Democrat va continua şi după alegeri calea europeană de dezvoltare, cu partidele de dreapta care vor dori asta.

„Nu vrem să comentăm sau să polemizăm pe seama declaraţiilor pur electorale ale unor partide de dreapta din opoziţie, care au mesaje doar despre ce nu vor face, fără însă a le spune oamenilor ce vor face pentru ei. Credem că aceste discuţii trebuie să fie reluate după alegeri, poziţia noastră strategică rămâne fermă pe linia votată de către Consiliul Politic”, a spus Plahotniuc.

El a evitat să răspundă la întrebarea dacă unirea cu România este o cale mai scurtă pentru integrarea Moldovei în Uniunea Europeană.

„Faptul că nu avem o perspectivă clară încă de integrare în UE cred că ţine de altceva. În primul rând, de clasa politică, pentru că am fi putut avansa mai rapid dacă nu am fi stat în războaie politice interminabile şi în acele perioade de instabilitate. Cred că ultimii doi ani au arătat o schimbare evidentă a modului în care activăm în acest sens, fără scandaluri politice şi mize false”, a menţionat el.

În opinia sa, un alt motiv pentru care Moldova nu are încă o perspectivă clară de integrare în UE ţine de strategia Uniunii privind extinderea, în general.

„Acest lucru nu înseamnă însă că Moldova nu are o perspectivă de integrare. În realitate, pe noi, până la integrarea europeană efectivă, trebuie să ne preocupe ca Republica Moldova măcar să ajungă la standardele minime ale unei ţări membre UE”, a spus preşedintele PDM.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2018.01.24 12:14 David
    Kak vse ciotco u nego...
  2. 2018.01.24 12:18 Fima
    Interviu a fost pregatit innaine si scris in partid, este clar, da totusi este interesant. Dl Plahotniuc daca spuna ceva asa si face.
  3. 2018.01.24 12:20 Valentina
    Nu este corect, chind el spune ca nu are nevoe de functii la stat, el are asa de mare influenta si in acelasi timp nu vre sa fie prim-ministru, da noi, poporul moldav - vrem!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.