Politică

PREŞEDINTELE IGOR DODON SALUTĂ CAMPANIA ÎN SUSŢINEREA STATALITĂŢII ŢĂRII

07 februarie, 2018

Preşedintele Igor Dodon salută campania în susţinerea statalităţii ţării pe care a iniţiat-o în ajun. Potrivit agenţiei INFOTAG, miercuri dimineaţa, el a scris pe pagina sa de facebook că „în mai puţin de 24 de ore, majoritatea consilierilor din peste 50 de primării au semnat declarații prostatalitate și antiunire”.

„Cei care au vrut să testeze cât de patrioți și stataliști pot fi moldovenii acum pot vedea rezultatele. În fiecare zi, numărul acestora va tot crește și crește, sute de localităţi vor semna declaraţii în susţinerea statalităţii Republicii Moldova. Moldova are demnitate, Moldova are viitor!”, a scris Dodon.

Potrivit lui, ideologii unioniști „au obținut exact inversul la ce și-au propus”.

„În loc de Unire, vor primi Patriotism pentru Moldova. Cu excepția câtorva aleși locali rătăciţi sau cumpărați cu bani, restul cetățenilor se opun categoric oricărei declarații sau acțiuni unioniste. Unionismul este nu doar anticonstituțional și penal. Unionismul este expresia umilinței naționale și a trădării de țară. Regret că unii au căzut pradă acestei molime ideologice”, a subliniat Preşedintele.

El i-a felicitat pe „adevărații patrioți ai statului moldovenesc”.

„Știu că sunteți mulți, sunteți majoritatea absolută. Voi sunteți garantul dăinuirii Republicii Moldova. Să fim demni de memoria lui Ștefan cel Mare”, a declarat Dodon.

În ajun, Igor Dodon a lansat o campanie în susţinerea statalităţii ţării din partea autorităţilor locale. Primii care au semnat o asemenea declaraţie sunt consilierii din satul natal al Preşedintelui – Sadova din raionul Călăraşi. În prezent, consiliile din 53 de localităţi au semnat declaraţii în susţinerea statalităţii. În documente sunt condamnate declaraţiile de unire cu România, adoptate de un şir de localităţi ale republicii.

Commentarii [ 4 ] adaugă comentariu

  1. 2018.02.08 12:05 Fima
    Este bine ca dl Dodon ca soldat pastreaza STATALITATEA Republicii Moldova.
  2. 2018.02.08 12:11 Vano
    'Cu excepția câtorva aleși locali rătăciţi sau cumpărați cu bani, restul cetățenilor se opun categoric oricărei declarații sau acțiuni unioniste. Unionismul este nu doar anticonstituțional și pena', - de unde dl Dodon stie despre asta?
  3. 2018.02.08 12:13 Andrei
    Noi toti asteptem alegerilor parlamentara, dar ei nu dau nimic, - putera ramina la Plahotniuc si Dodon, sa vedeti.
  4. 2018.02.08 12:16 Viorel
    DE ce Dodon nu face lobi pentru Sberbank din Rusia unde presedinte este dl Gref, prieten de dl Dodon? Pachetul 41,09 de procente la MAIB poate sa cumpara banca ruseasca care este mare si sanatoasa, dar dl Cioclea nu da voe, si noi stim de ce nu da.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.