Politică

PSRM A INIŢIAT O MOŢIUNE SIMPLĂ ÎMPOTRIVA MINISTERULUI ECONOMIEI ŞI INFRASTRUCTURII

15 februarie, 2018

Fracţiunea Partidului Socialiştilor (PSRM) a iniţiat o moţiune simplă împotriva Ministerului Economiei şi Infrastructurii, precum şi ministrului Chiril Gaburici. Potrivit agenţiei INFOTAG, moţiunea va fi examinată de o comisie parlamentară, iar ministrul va fi audiat în Parlament în termen de cel târziu 14 zile.

Deputatul PSRM, Vasile Bolea, a spus la şedinţa plenară de joi a Parlamentului că moţiunea este determinată de situaţia deplorabilă în care se află economia Moldovei.

„Anul 2017 a fost un eșec din cauza politicii de supraimpozitare și de reducere a investiților capitale. Oamenii care au riscat și au inițiat afaceri așteaptă soluții pe termen lung, dar nu promisiuni și pomeni electorale. Rezultate economice din 2017 și perspectivele pentru acest an, arată că Ministerul Economiei și Infrastructurii nu este interesat în ceea ce se întâmplă în economia Moldovei”, consideră el.

Deputatul a menţionat că ministrul trebuie să prezinte Parlamentului cauzele dezastrului economic şi informaţia despre starea economiei naționale, locurile de muncă, tăierea investițiilor publice, despre întreprinderile de stat „care se vând pentru bani mărunți”.

„Politica promovată de minister îndreaptă Moldova spre o direcție greșită și nu reprezintă interesele cetățenilor. Aceasta nu ţine cont de dificultăţile economiei naţionale şi de solicitările mediului de afaceri, ci este îndreptată spre realizarea unor anumite interese politice”, a spus Vasile Bolea.

Proiectul moţiunii a fost semnat de cei 24 de deputaţi ai fracţiunii PSRM. Anterior partidul a promis că în cadrul sesiunii parlamentare actuale va cere demisia întregului Guvern, precum şi a fiecărui ministru în parte.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.