Politică

PE 2 MARTIE, LA CHIŞINĂU VA AVEA LOC O CONFERINŢĂ PARLAMENTARĂ INTERNAŢIONALĂ

22 februarie, 2018

Pe 2 martie, la Chişinău va avea loc o conferinţă parlamentară internaţională în probleme de securitate regională. Potrivit agenţiei INFOTAG, anunţul a fost făcut de preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit lui, conferinţa este organizată sub patronajul speakerilor Parlamentelor Georgiei, Ucrainei şi Moldovei, în colaborare cu organizaţia americană Atlantic Council.

„Așteptăm aproximativ 12 delegaţii conduse de speakerii din Lituania, Letonia, Estonia, Suedia, Norvegia, România, Ucraina și Georgia. Totodată, vor veni delegații conduse de vicepreședinții parlamentelor Slovaciei, Poloniei și Republicii Cehe, precum și experți din Statele Unite și reprezentanți ai Parlamentului European”, a spus el.

Candu a menţionat că discuțiile vor avea loc pe probleme de securitate regională, „deoarece Moldova, Georgia și Ucraina se confruntă cu provocări actuale similare, cum este separatismul, dezinformarea, ingerințe externe în procesul politic”.

„De asemenea, avem aspirații comune de transformare a țărilor după modelul european și integrare în UE”, a precizat el.

Potrivit lui, această conferință, care va fi organizată anual, este o platformă de dezbateri, unde politicieni și experți la nivel înalt se întâlnesc pentru a identifica noi mecanisme de cooperare în domeniul apărării și securității din regiune.

„Am ajuns la etapa în care suntem cu toții conștienți de necesitatea consolidării dimensiunii de securitate prin contracararea amenințărilor hibride ce subminează fundamentele democratice ale țărilor noastre”, a spus președintele Parlamentului.

La conferință vor fi dezbătute probleme legate de dezinformare, securitate informațională, energetică și provocări actuale comune, creșterea economică și supremația legii în cadrul Parteneriatului Estic.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2018.02.22 11:52 Irina
    Pentru Moldova noastra asa ceva este important!
  2. 2018.02.22 11:55 Stanislav
    Ecte clar ca conferinta sa fie inpotriva Rusiei si Transnistriei. Intrabarea, cum noi sa rezolvam problema cu Transnistria, daca avem relatiile proasta cu Moscova?
  3. 2018.02.22 11:58 Groge
    Cu pas mici sa intagram Moldova in spatiu european...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.