Politică

MAE AL ROMÂNIEI ESTE ÎNGRIJORAT DE RETORICA ANTIROMÂNEASCĂ A UNOR CERCURI POLITICE DIN MOLDOVA

23 februarie, 2018

MAE al României este îngrijorat de retorica antiromânească a unor cercuri politice din Moldova. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta se menționează într-un comunicat al Ambasadei României în RM în legătură cu acuzaţiile aduse în adresa Consulului României la Bălţi.

În ajun, consilierul preşedintelui RM în domeniul juridic, Maxim Lebedinschi, a declarat că Preşedinţia va cere Guvernului să investigheze activitatea Consulului României la Bălți, Mihai Baciu. Potrivit lui, în ultimele zile, în adresa instituției prezidențiale parvin multiple informații prin care se comunică că diplomatul român „ar fi întreprins mai multe acțiuni de corupere a aleșilor locali din nordul Republicii Moldova în scopul determinării acestora de a semna declarațiile unioniste”.

MAE al României consideră că „aceste acţiuni se înscriu într-o logică specifică campaniei electorale locale pentru alegerea primarului localității”.

„Ministerul Afacerilor Externe a luat notă de informațiile vehiculate în spațiul public referitoare la activitatea consulului general al României la Bălţi și va întreprinde demersuri pentru verificarea acestora. MAE atrage atenția că acestea se înscriu într-o logică specifică campaniei electorale locale pentru alegerea primarului localității și observă cu preocupare intensificarea în anumite cercuri politice din Republica Moldova a retoricii îndreptate împotriva României”, scrie în comunicat.

După cum a informat anterior INFOTAG, în ianuarie, adepţii unirii Moldovei cu România au inițiat o campanie în cadrul căreia autoritățile locale din mai multe localități semnează declarația simbolică de unire a acestor sate și orașe cu România. Până în prezent, au fost semnate mai mult de 40 de astfel de declaraţii. Drept răspuns, Președintele Igor Dodon și Partidul Socialiştilor au inițiat o campanie de susținere a statalității țării de către autoritățile locale. Până în prezent, consiliile locale din peste 200 de localități au semnat Declarația în sprijinul statalității.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.02.23 15:04 Mihai
    El crede in ceia ce face...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.