Politică

PREŞEDINTELE IGOR DODON A AVUT UN ŞIR DE ÎNTREVEDERI LA BERLIN

02 martie, 2018

Preşedintele Igor Dodon a avut vineri un şir de întrevederi la Berlin cu reprezentanți ai Cancelarului Federal al Germaniei, ai Ministerului de Externe și cu deputați din Bundestagul german, anunţă serviciul de presă al Preşedinţiei.

Potrivit agenţiei INFOTAG, în comunicat nu sunt prezentate nici numele, nici funcţiile funcţionarilor şi deputaţilor şi nici partidele pe care le reprezintă. Anterior, presa din Moldova a comunicat că vizita în Germania est una privată, iar Dodon are planificate întrevederi doar cu persoane neoficiale şi cu reprezentanţii forţelor de extrema stângă din Bundestag.

În comunicat se arată că „au fost multe întrevederi și discuții informale, extrem de utile și importante cu reprezentații acestor și a altor instituții”.

„În cadrul acestora, s-a discutat în detalii atât situația din Republica Moldova și din regiune, cât și relațiile politice și economice moldo-germane. Un subiect important l-a constituit diferendul transnistrean. Președintele țării a exprimat recunoștință pentru sprijinul politic constant acordat de Germania în procesul de reglementare transnistreană și a salutat eforturile depuse de partea germană în vederea reluării negocierilor în formatul „5+2” și identificării unei soluții politice viabile”, menţionează serviciul de presă al Preşedinţiei.

În comunicat se mai arată că „tot în cadrul acestor întrevederi, părțile au discutat scenariile care pot avea loc la alegerile locale, dar și parlamentare, preconizate a fi desfășurate în Republica Moldova în anul curent”, iar Președintele a îndemnat reprezentanții germani, de comun cu cei ai Uniunii Europene, „să urmărească îndeaproape scrutinele respective, care sunt extrem de importante pentru țară”, căci „acestea trebuie să decurgă în mod democratic și transparent”.

„Președintele Republicii Moldova a reiterat faptul că țara noastră trebuie să aibă relații bune și cu Estul, şi cu Vestul, în beneficiul poporului și a țării noastre”, se spune în comunicat.

Commentarii [ 4 ] adaugă comentariu

  1. 2018.03.03 17:18 Nimfa
    Dl Dodon nu trebue sa perde autoritatea sa...
  2. 2018.03.03 17:23 Fima
    El trebue sa obtina victoria la alegerile parlamentare, atunci situatia in Moldova sa schimba spre bine.
  3. 2018.03.03 17:27 Viorica
    Sa fie bine atunci, chind dl Plahotniuc sa fie presedinte, da dl Dodon - prim-ministru...
  4. 2018.03.03 17:28 Polina
    Dl Dodon are grija de popor, de tara, de Moldova si de noi - oameni saraci si fara increderea in ziua viitoare.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.