Politică

ROMÂNIA VA ACORDA AJUTOR CETĂŢENILOR MOLDOVEI CU VENITURI MICI – LIVIU DRAGNEA

12 martie, 2018

Preşedintele Partidului Social Democrat de la guvernarea României, Liviu Dragnea, a declarat că „România va acorda ajutor cetăţenilor Republicii Moldova cu venituri mici şi foarte mici”. Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la presa română, despre aceasta el a declarat în cadrul congresului partidului, care s-a desfăşurat în acest weekend.

El a declarat că ajutorul pentru păturile social-vulnerabile ale populaţiei din Moldova va fi acordat începând cu vara anului curent.

„Avem în vedere să discutăm în coaliţie şi să transmitem Guvernului chestiunea privind posibilitatea acordării unui sprijin financiar în această vară pentru categorii cu venituri mici şi foarte mici din Republica Moldova. Sper că Guvernul va găsi o soluţie la acest lucru”, a spus Dragnea.

El a declarat că România sprijină Moldova în procesul de integrare în Uniunea Europeană.

„O atenţie specială vreau să o acordăm relaţiilor cu Republica Moldova, vreau să intensificăm sprijinul acordat de până acum, printr-o susţinere fermă pentru apropierea faţă de UE şi pentru apropierea faţă de România. Trebuie să vorbim de apropierea faţă de România. Sigur că vrem să-i ajutăm să se integreze în UE, dar nu cumva vrem să-i ajutăm să se apropie şi de noi, de români, de fraţii lor, de România? Vom dezvolta relaţiile economice şi sociale. Ele sunt pe masa Guvernului şi, din câte ştiu, sunt în curs de aprobare în diverse domenii”, a declarat Liviu Dragnea.

După cum a informat anterior INFOTAG, partidele de guvernământ din Moldova şi România cooperează activ şi se susţin reciproc. Bucureştiul nu critică autorităţile moldovene nici măcar atunci când acestea sunt criticate de Bruxelles. Săptămâna trecută, la Chişinău a fost în vizită oficială premierul român Viorica Dăncilă. Aceasta a fost prima sa vizită în străinătate după vizita la Bruxelles.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.