Politică

DEPUTAŢII DEMOCRAŢI AU ÎNREGISTRAT ÎN PARLAMENT PROIECTUL DE TRECERE A 69 HECTARE ÎN CATEGORIA TERENURILOR DESTINATE CONSTRUCŢIEI „ARENEI CHIŞINĂULUI”

16 martie, 2018

Un grup de deputați ai Partidului Democrat a înregistrat joi în Parlament un proiect de lege care prevede trecerea unui teren de circa 70 ha, din comuna Stăuceni, municipiul Chișinău, în categoria de terenuri destinate construcțiilor. Pe aceste terenuri urmează a fi construită prima sală polivalentă, numită „Arena Chişinăului”.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la surse din cadrul Parlamentului, unul din autorii proiectului de lege, speakerul Andrian Candu, a spus că „de la independență până acum, sălile de concerte, stadioanele și sălile de sport au fost distruse și reprofilate”.

„În premieră, după 26 de ani, putem construi o arenă polivalentă pentru Moldova. Acest proiect, care sper că va fi susținut de toți colegii din Parlament, este primul pas pentru ca această arenă să devină realitate”, a spus președintele Parlamentului.

Conform studiului de pre-fezabilitate, elaborat de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, „Arena Chișinău” va avea o capacitate de 3000-5000 de locuri, 800-1200 de locuri de parcare și va putea găzdui diferite evenimente sportive, dar și conferințe, expoziții şi concerte. Construcția va avea, de asemenea, o piscină olimpică, terenuri de tenis, facilități pentru spa și fitness.

Miercuri, la prima şedinţă a grupului de lucru privind implementarea proiectului de edificare a arenei polivalente, s-a menţionat că pentru construcţia obiectului vor fi necesare circa 10 hectare. Proiectul este estimat la 30-50 mil. euro, iar statul va participa cu 100 mil. lei (4,8 mil. lei), bani prevăzuţi în bugetul de stat pentru anul curent. Iniţiativa de construire a „Arenei Chișinău” a fost anunţată în această săptămână de preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.