Politică

PARTIDUL ACŢIUNE ŞI SOLIDARITATE A AMÂNAT ÎNAINTAREA CANDIDATULUI LA FUNCŢIA DE PRIMAR AL CHIŞINĂULUI

22 martie, 2018

Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) a hotărât să amâne adoptarea deciziei cu privire la candidatul la funcţia de primar al Chişinăului. Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la surse din cadrul formaţiunii, decizia a fost luată în ajun la şedinţa Consiliul Național Politic al PAS.

Şedinţa de miercuri a durat câteva ore, cu pauze şi consultări în diferite formate.

Participanţii la şedinţă au discutat dacă să înainteze propriul candidat la alegerile noi ale primarului Chișinăului sau să susțină candidatura liderului partidului Platforma DA, Andrei Năstase.

Platforma DA l-a înaintat deja pe liderul său drept candidat şi a solicitat susţinerea PAS. În același timp, ambele formaţiuni politice au respins propunerea făcută de preşedintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, privind cooperarea și susţinerea unui candidat unic proeuropean.

Într-un comunicat al PAS se menţionează că partidul „conștientizează importanța alegerilor din Chișinău și a câștigării acestora de un candidat proeuropean. Totodată, PAS înțelege rolul său fundamental de consolidare a tuturor forțelor sănătoase din societate pentru realizarea aspirațiilor comune ale tuturor cetățenilor - aducerea țării noastre pe făgașul normalității, libertății și bunăstării”.

PAS a anunţat că a hotărât să amâne adoptarea deciziei cu privire la candidatul la primărie până la finalizarea discuțiilor cu Platforma DA privind mecanismul de creare a blocului electoral pentru alegerile parlamentare din 2018.

La sfârşitul anului trecut, cele două partide au decis să se unească pentru a forma o listă comună de candidați pentru alegerile parlamentare din 2018. În alegerile prezidențiale din 2016, Platforma DA a susținut candidatura Maiei Sandu.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.